bezár
 

art&design

2024. 03. 06.
Tárlat a mesterséges intelligenciáról a Párisi Udvarban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tárlat a mesterséges intelligenciáról a Párisi Udvarban A mesterséges intelligencia és a művészet kapcsolatát helyezi középpontba a Párisi Udvarban látható AIvolution című tárlat Budapesten - adta hírül március 5-én az MTI a PRAE.hu-nak.

A kiállítás bemutatja, hogy az egykor még távolinak gondolt Artificial Intelligence (AI) hogyan vált a jelenünkké, milyen hatással van az alkotói folyamatokra és a befogadói élményre.

prae.hu

A Cinema Mystica új tárlatán digitális alkotások, immerzív vetített terek, nyomtatott szobrok, interaktív élmények és rövidfilmek láthatók. Az installációk között vizuális élmények, többek között interaktív CyberPunk univerzum, szintetikus emlékkészítő és immerzív digitális katedrális is várja az érdeklődőket. Egy installáció részeként AI-avatárrá válhat a néző, és elmerülhet a világító mikroorganizmusok világában.

A március elejétől látogatható tematikus tárlat 14 hazai és nemzetközi digitális művész egyedi látásmódján keresztül mutatja be az AI kreatív forradalmát. A Global Illumination alkotókörhöz tartozó művészeken kívül ezúttal külföldi művészek, mások mellett Fabien Bouchard és Andy Thomas is meghívást kapott a csoportos kiállításra.

Kép forrása: Cinema Mystica

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Gondolatok Metzing Eszter The skin sees when the eyes touch című kiállításáról, Inda Galéria / Budapest
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés