bezár
 

film

2024. 03. 03.
Konkol Máté lesz a márciusi Felhajtó! beszélgetéssorozat vendége
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Március 28-án, 18 órakor Konkol Máté filmrendező, vágó lesz a Mester Galéria és Közösségi Tér Felhajtó! című beszélgetéssorozatának vendége.

A vendég legutóbbi rövidfilmjeiben fiatal felnőttek szemén keresztül foglalkozik olyan társadalmi témákkal, mint az identitáskeresés, a munkahelyi kizsákmányolás, a szexualitás és a rendszerkritikus feminizmus. Az érdekli, ahogy az egyéni történetek mind beágyazódnak a tágabb közösségekbe. Első nagyjátékfilmje, A könyv a mi fegyverünk az utómunka és utófinanszírozás fázisában jár, első hosszú dokumentumfilmjét 2024-ben forgatja. Filmipar és kultúraszociológia témáiban publikált a Mérce, az Új Egyenlőség, az új szem felületein és a Fordulat folyóiratban. Szakterületein rendszeresen mentorál fiatalokat.

prae.hu

Vele beszélget László Panna, a REFRESHER Magyarország videós újságírója. Panna szociológusként és televíziós műsorkészítőként végzett. 18 éves korában a Z generációról szóló FOMO – Megosztod és uralkodsz című filmben játszott főszerepet, aminek kapcsán rengeteg érzékenyítő előadást tartott gimnazistáknak a cyberbullying veszélyeiről és a Z generációsok tapasztalatairól.

A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak, a belépés ingyenes.

A Felhajtó! című, havi rendszerességű beszélgetéssorozatnak februári alkalmán Komlósi Orsolya, a Palantír Film Alapítvány igazgatója volt a Mester Galéria és Közösségi Tér vendége. Vele beszélgettek dokumentumfilmezésről, a társadalmi témák szemléletformáló lehetőségeiről az oktatásban, az együttműködésükkel megvalósuló Romakép Műhelyről, a DocuArt-gyűjteményről és az egykori DocuArt Moziról, valamint a Palantír legújabb munkáiról. A beszélgetés visszanézhető a YouTube-on.

A beszélgetés a Ferencváros Kaleidoszkóp című középiskolás kisfilmpályázat kísérőrendezvénye volt, a Felhajtó! márciusi beszélgetése pedig szintén a Ferencváros Kaleidoszkóphoz kapcsolódik. 

Forrás: Mester Galéria és Közösségi Tér

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Dev Patel: A Majomember
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés