bezár
 

irodalom

2024. 02. 27.
Előrendelhető Nyerges Gábor Ádám első novelláskötete
Március 1-én kampánynyitó a Kis Présházban!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Előrendelhető Nyerges Gábor Ádám első novelláskötete A Prae Kiadó 2024. március 1-től előrendelhetővé teszi Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című novelláskötetét több lehetséges támogatói csomagban is. A kötet az idei Ünnepi Könyvhétre kerülhet az olvasók kezébe.

A kiadó idei programja nem részesült állami támogatásban, így számos, erre az évre tervezett kiadvány sorsa bizonytalanná vált. A kötet a szükséges számú előrendelés megléte fényében jelenhet meg a tervezett időpontban. A Vasgyúrók előrendelése egyszerre szimbolikus és gyakorlati tekintetben is fontos szolidaritási gesztus, mellyel az olvasók a kiadó folytonos, zavartalan működését támogathatják.

prae.hu

A március elejétől április végéig tartó előrendelési időszak alatt az érdeklődők a kiadó webshopjában rendelhetik meg a kötetet, 3990 forintos, bolti áron.

Akinek lehetőségében áll ennél nagyobb összeggel is támogatni a kezdeményezést, egy közepes, illetve nagy támogatói csomagban is megrendelheti a könyvet.

Az 5990 forint értékű, közepes csomagban három lehetséges extra ajándék közül választhatják ki a vásárlók a leginkább kedvükre valót:

  • vagy a szerző kézírásával kelt, személyre szólóan dedikált verskézirat,
  • vagy a kötet a szerző elmondásában, saját kezűleg készített hangoskönyvváltozatának digitális letöltése,
  • vagy a Prae Kiadó egyik korábbi könyve kérhető a novelláskötet mellé ((Balázs Imre József: Éjszakák a zenben; Gál Ferenc: Ház körüli munkák; Szemjon Hanyin: De nem úgy).

A 7990 forintért rendelhető, nagy támogatói csomag ezek mindegyikét tartalmazza, valamint még egy további, a Fiatal Írók Szövetsége által, saját korábbi kiadványaik közül felajánlott, további könyvet. (Az alábbiakból lehet választani: Vass Norbert: Indiáncseresznye; Norman Jope: Gólyák és rétesek – fordította Tarcsay Zoltán; K. Varga Bence: Repedések könyve; Mizsur Dániel: Karc)

A tavasz folyamán a kiadó ismert írók, művészek ajánlásaival, videókkal, szövegrészletekkel és felolvasóestekkel is ajánlja a kötetet az olvasók figyelmébe.

Az első alkalommal 2024. március 1-én, 20 órától, a Kis Présházban válik (személyesen is) előrendelhetővé a Vasgyúrók egy kifejezetten az előrendelési időszak nyitányára szervezett, speciális irodalmi est alkalmával, melynek keretében a szerzővel a kötet szerkesztője, Benedek Anna beszélget, a jelenlévők kedvcsináló részleteket hallhatnak a megjelenés előtt álló könyvből, a zenéről pedig Palágyi László gondoskodik. A helyszín korlátozott befogadóképessége miatt a részvételi szándékot kérjük „Ott leszek” gomb segítségével előre jelezni a kapcsolódó Facebook-eseménynél.

A kötetről bővebben

„Ha találós kérdés lenne, így tehetnénk fel: hol és hogyan találkozhat a második világháború olasz frontja, a magyar űrprogram furcsán ismerős sci-fije, Micimackó és Soros György, tűzkárosultak, özvegyek, irodai dolgozók, sorozatgyilkosok és egyetemi professzorok, utolsó vérig rivalizáló traumacsoportok, kamaszos szerelembe eső középkorúak, elhagyni készülők és elhagyottak vagy a játszóterek indián szellemei?"

A szerzőről bővebben

Nyerges Gábor Ádám 1989-ben született, Budapesten, író, költő, szerkesztő. Könyvei 2010 óta jelennek meg, 2018-tól fogva kizárólag a Prae Kiadónál. Eddig öt verseskötete és két regénye látott napvilágot. Az Apokrif irodalmi folyóirat alapító főszerkesztőjeként és az Apokrif Könyvek könyvsorozat társ-sorozatszerkesztőjeként régóta segíti fiatal írók, költők pályakezdését. Irodalomtörténészként Orbán Ottó életművének kutatója (készülő monongráfiáján közel másfél évtizede dolgozik). A Vasgyúrók lesz a kilencedik könyve (a Prae Kiadónál az ötödik).

Nyerges Gábor Ádám: Vasgyúrók – a borítót Tarcsay Zoltán tervezte

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés