bezár
 

színház

2009. 09. 25.
Jiří Menzel az Új Színházban próbál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újra a budapesti Új Színházban próbál Jiří Menzel Oscar-díjas cseh rendező, hogy a teátrumban futó Még egyszer hátulról című darabot a beugró színészekkel, Pokorny Liával, Pálfi Katával és Szikszai Rémusszal is elpróbálják.

Jiří Menzel pénteken az MTI-nek elmondta: Budapestre mindig "jó érzésekkel" jön, és elismerősen szólt az Új Színház művészeinek felkészültségéről is.

A rendező a színészek közül kiemelte Takács Katit, akivel elmondása szerint "külön öröm együtt dolgozni", valamint megemlítette, hogy a most beálló színészek könnyen vették az akadályt.

"Kalapot emelek Szikszai Rémusz előtt" - dicsérte Jiří Menzel a Roger Lillicapot, az egyik főszereplőt alakító színészt. Az MTI információi szerint Jiří Menzel novemberben újra az Új Színházban fog dolgozni, akkor egy mesterkurzust tart majd a teátrumban.

Mint ismeretes távozott a társulattól Botos Éva és Györgyi Anna, az ő helyüket Pokorny Lia és Pálfi Kata vette át, Trill Zsolt helyett pedig Szikszai Rémusz lép a deszkákra.

Egy vidéki angol haknitársulat színfalak előtti és mögötti életét lefestő Még egyszer hátulról című bohózat az Új Színház egyik legrégebben műsoron tartott darabja, Michael Frayn színművét 2004 márciusában vitte színre a Szigorúan ellenőrzött vonatok Oscar-díjas rendezője, Jiří Menzel.

Szkéné színház

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés