bezár
 

zene

2009. 09. 25.
Új albummal jelentkezik Barbara Streisand
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Love Is The Answer címmel hétfőn kerül a boltokba világszerte Barbara Streisand várva várt új stúdióalbuma, amelyen dzsesszesített klasszikusok és sztenderdek hallhatóak.

prae.hu

A nyolcszoros Grammy-díjas énekesnő legutóbb négy éve jelentkezett stúdióalbummal (Guilty Pleasures), 2006-ban pedig egy koncertlemezt adott ki.

A Love Is The Answer tiszta, mély, érett érzelmekkel teli kabaré- és dzsesszénekesnőként mutatja Barbra Streisandot; a válogatott szenvedélyes és intim hangulatú dalokban a szerelem erejéről, összetört szívekről és megnyugvásról vall - tájékoztatta a Sony Music Hungary csütörtökön az MTI-t.

Barbra Streisand most először együtt dolgozott együtt a Grammy-díjas kanadai dzsesszénekesnővel, az ezúttal zongorázó Diana Krallal és kvartettjével, amely kifinomult, érzéki élt vitt az album zenei kíséretébe. Az album produceri munkáit is Diana Krall végezte. A közös munkát a szintén Grammy-díjas zeneszerző, Johnny Mandel koronázta meg, aki füstös, záróra utáni légkörrel keverte hangszerelését. Ő egyébként már mindkét művésszel dolgozott együtt.

Az album 13 vadonatúj felvételt tartalmaz, és elérhető lesz szimpla CD-n, papírtokban, dupla bakelit LP-n és 12 dal kvartett hangszerelésű változatával kiegészített dupla CD-s deluxe változatban is.

Barbra Streisand első albumával, az 1963-ban megjelent The Barbra Streisand Albummal rögtön óriási elismerést váltott ki közönségtől és a szakmától egyaránt. Eddig összesen 50 arany, 30 platina és 13 multi-platina albummal büszkélkedhet. Színésznőként is rendkívül sikeres, mind a színházban, mind a filmvásznon, emellett filmproducer, rendező, forgatókönyvíró és dalszerző is. Néhány emlékezetes filmje: Funny Girl; Hello, Dolly!; Mi van, doki?; Ilyenek voltunk; Csillag születik; Vejedre ütök.
Két Oscar-díj, öt Emmy-díj, 11 Golden Globe-díj, 10 Grammy-díj, egy Tony-díj, két Cable Ace- és három Peabody-díj tulajdonosa - egyedül ő mondhatja el magáról, hogy minden fontosabb díjat megnyert már. Megkapta az Amerikai Filmintézet Életműdíját és a francia Becsületrendet is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés