bezár
 

színház

2024. 01. 29.
Ezüst díj magyar artistaművészeknek
A párizsi Festival Mondial du Cirque de Demain versenyen
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ezüst díj magyar artistaművészeknek Ezüst díjat nyert a világ legerősebb kortárs cirkuszi versenyén a Buti Olivér és Jagudits András artista páros fantasztikus ugródeszka produkciójával – adta hírül a Fővárosi Nagycirkusz.

Az idén 43. alkalommal megrendezett Festival Mondial du Cirque de Demain versenyen azok az artistaprodukciók mérkőznek meg, amelyek eredetiségükkel, különlegességükkel, színháziasságukkal, koreográfiájukkal újítják meg a klasszikus cirkuszi zsánereket. A fesztivál a maga kategóriájában világelső, ide versenyzőként bekerülni valóban elismerés, ezért is volt hatalmas megtiszteltetés, hogy a fiatal magyar duó külön meghívást kapott. A Pal’s Compagnie duó tagjai, Buti Olivér és Jagudits András a budapesti Baross Imre Artistaképző tanulói voltak, ahol a koreai deszka szerelmesei lettek.  Az artistaképzőt tavaly sikeresen elvégző duó egy feltétlen bizalomra épülő, humoros produkciót hozott létre, szakmai mesterük Kőmíves Tibor, a koreográfusuk Csonka Roland volt. Első nagyobb megmérettetésük a Dniproi Ifjúsági Cirkuszfesztivál volt ahol az aranyérem mellett különdíjasok is lettek.

Szkéné színház

Két hete, a 15. Budapest Nemzetközi Cirkuszfesztiválon négy díjat is nyertek: a Hungarian Supertalents arany érme mellett megkapták a Cirque du Soleil, a Nikulin Cirkusz és a Starlight Production & Showbusiness különdíjait.

Tanáraik Kőmíves Tibor és Csonka Roland, akik elkísérték őket a párizsi versenyre is. Kőmíves Tibor 35 éve, 1989-ben a Trio Mazotti tagjaként megnyerte a párizsi Cirque du Demain versenyt, most tanítványai sikerét élheti meg. A Baross Imre
Artistaképző Intézet Előadó-művészeti Akadémia (BIAK) tavaly végzett diákjainak sikere a magyar cirkuszművészet és utánpótlásnevelés sikere.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés