bezár
 

színház

2024. 01. 08.
Táncbemutató a Szentivánéji álomból
A "Dream Shakes" Mádi László legújabb alkotása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Táncbemutató a Szentivánéji álomból A Közép-Európa Táncszínház bemutatja Mádi László legújabb alkotását, a "Dream Shakes" című előadást, mely egy átfogó történeti adaptáció Shakespeare nyomán, a tánc nyelvén kibontakozó dráma, mely humorral átszőve kínál kiutat a szürke mindennapokból.

Az előadás egyedi és izgalmas utazásra hívja a nézőket Shakespeare univerzumába, ahol a tánc nyelve humorrá formálja a drámai elemeket. A "Dream Shakes" nem csupán egy egyszerű adaptáció, hanem egy merész és kreatív történeti átdolgozás a kortárs táncban. A karakterek egyedi táncnyelven, a kortárs mozdulatok és koreográfiák kavalkádjával fejezik ki érzelmeiket és gondolataikat. Az álmok és valóság határán játszódó jelenetek fokozzák az események misztikus és varázslatos hangulatát. Különleges atmoszférája és lenyűgöző koreográfiái, egyedülálló módon ábrázolják a szerelem, félreértések és az éjszaka misztikus világát. Az előadás ötvözi a múlt és a jelen kreatív energiáját. Az angol fekete humor jegyei finoman fonódnak bele az előadásba, kínálva kiutat a mindennapi szürkeségből. Az előadáson számíthatunk a már megszokott progresszív, stílusos és kortárs minőségre, ígérve a nézőknek egy felhőtlenül szórakoztató élményt. 

Szkéné színház

A vidéki bemutató után a Bethlen Téri Színházban kerül sor a továbbjátszásra. Amit művészeti iskolák, drámapedagógusok, irodalom tanárok figyelmébe is ajánlják az alkotók, mivel igény szerint, az előadás után drámapedagógiai foglalkozást tartanak. (Iskolai csoportok esetén a info@cedt.hu emailcímen lehet jelentkezni.)

Bemutató: 2024.01.25. 18:00 
Helyszín: Százhalombatta - Barátság Kulturális Központ
Előadók: Barna Krisztián, Gyevnár Réka, Horváth Léna, Kisbakonyi Edmond, Kindl Gábor, Mohai Cintia, Sinka Lídia 

Jegyek már kaphatók az alábbi linken.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés