bezár
 

art&design

2009. 09. 23.
Anish Kapoor óriásszobrai uralják Londont
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Anish Kapoor indiai születésű szobrász óriási méretű alkotásaiból nyílik retrospektív kiállítás szombaton Londonban. Ez az első alkalom, hogy a Királyi Akadémia egyik, még élő tagja előtt tiszteleg ilyen kiállítással.

Az Anish Kapoor címet viselő kiállítás középpontjában egy piros viaszt kilövellő ágyú áll, a különleges darab húsz percenként spriccel majd ki viaszbombát a Királyi Akadémia kiállítótermének falára. A Shotting into the Corner című program során összesen 30 tonna viasz kerül majd a falra és a padlóra.

A Royal Academy az avantgárd művész több meghatározó művét is bemutatja a tárlaton; az egyik teremben Kapoor Yellow című, üveggyapotból készült pigment alkotása várja a látogatókat.

A fizikai kihívásokkal tűzdelt kiállítás berendezésekor az ágyú jelentette a legnagyobb problémát, mivel az abból kilövellő piros viaszból a 160 éves mennyezetre is jutott - mondta Adrian Locke, a kurátorok egyike. "Soha nem csináltunk még ilyet, ez új kihívás volt számunkra. Reméljük, könnyen le tudjuk majd szedni" - tette hozzá a szakember.

A látogatókat a Királyi Akadémia udvarán Kapoor új alkotása, egy 76 fémgömbből álló szobor várja; a mű a Tall Tree and the Eye (Magas fa és a szem) címet kapta.

Az 1991-ben Turner-díjat nyert Kapoor munkásságára visszatekintő kiállítás december 11-ig várja a látogatókat.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés