bezár
 

irodalom

2023. 12. 07.
Kovács András Ferenc és Láng Orsolya kapta a Bertók-díjat
2023. december 6., a Jelenkor és a Pannon Filharmonikusok koprodukciója, Kodály Központ, Pécs
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Harmadszor adták át a pécsi költőről elnevezett független irodalmi díjat. Idén először egy fiatal, pályája első szakaszában járó költőt is kitüntettek.

Az életműveket kitüntető nagydíjat 2023-ban Kovács András Ferencnek ítélte oda a díj kuratóriuma, amelynek tagja Ágoston Zoltán, a Jelenkor főszerkesztője, Bertók Attila, a költő fia, Parti Nagy Lajos költő, valamint Takáts József eszmetörténész, kritikus. A költőt és pályáját Takáts József méltatta. A nagydíj mellé Burkus Judit képzőművész készített műtárgyat. A szerzővel Ágoston Zoltán beszélgetett.

prae.hu

A kisdíjat első ízben Láng Orsolya kapta, aki sajnos személyes okoknál fogva nem tudott részt venni az ünnepélyes átadón, ezért videón mondott köszönetet. A kisdíjast Codău Annamária kritikus, a marosvásárhelyi Látó folyóirat szerkesztője laudálta. A díjjal járó műtárgyat Sárkány Balázs szobrászművész alkotta. (A Prae és a Lector Kiadó közös gondozásában Személyes okok címmel jelent meg kötete 2021-ben Lapis József szerkesztésével, legközelebb 2024 elején várható a következő verseskötete.)

Bertók Attila, Ágoston Zoltán és Láng Orsolya

Fotó: Tóth László

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés