bezár
 

zene

2023. 11. 24.
Az SZFE és a Bartók Konzervatórium együttműködése
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Bartók Béla Konzervatórium és az SZFE hosszútávú együttműködést szervez, ezzel is elősegítve a zenészek és a zeneipari háttérmunkások közös munkára való felkészítését – értesült a prae.hu művészeti portál.

A Színház és Filmművészeti egyetem Mozgókép szakja és a Bartók Béla Zeneművészeti Szakgimnázium Jazz tanszaka hosszú távú együttműködést épít az idei tanévtől kezdve. Céljuk a két intézmény kapcsolatának erősítése, széleskörű szakmai együttműködés, valamint egymás képzéseinek kölcsönös kiegészítése. 

prae.hu

Böhm Dániel óraadó tanár, aki az SZFE másod- és harmadéves Mozgókép szakos hangmester-hallgatóknak tart zenefelvétel tantárgyból órákat, olyan helyszínt keresett, ahol hallgatóival a zenei hangfelvételek készítését gyakorolhatják. Böhm, egykori jazz-nagybőgős választása – érintettsége révén – a Bartók Konzervatórium Jazz tanszakára esett. A zenefelvétel-gyakorlat órák ötletével felkereste Pozsár Mátét, aki immár második éve vezeti a Jazz tanszakot. Az egyeztetések során olyan együttműködést dolgoztak ki, amely mindkét képzés munkáját előremozdítja, és segítségével egymás erőforrásait előnyösen és kölcsönösen használhatják. 

1

Böhm zenefelvétel-gyakorlat órái megtartásához helyszínre és hangszeren játszó zenészekre volt szüksége. A Bartók Konzi Jazz tanszakos hallgatóinak zenekari gyakorlat és egyéni főtárgy óráin a jazz hangszerapparátusának jelentős része megjelenik, akusztikus és elektroakusztikus hangszerek felvételére is lehetőség nyílik.

2

A konzis diákok részéről a hangfelvételek készítésének igénye folyamatosan növekszik. Ma már nincs olyan kurzus, verseny vagy felvételi meghallgatás, ahol a jelentkezésnek nem feltétele egy professzionális hangfelvétel. A zenefelvétel-gyakorlat óra egyben a konzisok féléves stúdiógyakorlata és stúdiónapja lesz, ahol professzionális körülmények között, az SZFE eszközeivel és szaktanulóival közösen készíthetik el a felvételi meghallgatásokhoz, jazz zenei versenyekhez, vagy koncertfelkérésekhez szükséges hangfelvételeket. A kiválasztott felvételek utómunkáin az SZFE hangmester szakos diákjai dolgoznak, ami számukra szintén vizsgafeladat.

3

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés