bezár
 

színház

2009. 09. 23.
Befogadó színházat alakítottak ki a jászberényi Lehel Moziba
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Befogadó színházat alakítottak ki civil kezdeményezésre, és az önkormányzat anyagi támogatásával a jászberényi Lehel Moziban; a Malom Film-Színház ünnepélyes megnyitója a debreceni Csokonai Színház vendégszereplésével pénteken lesz.

Szkéné színház

A befogadó színház létrehozását indokolta, hogy Jászberényben komoly érdeklődés mutatkozik a kultúra e műfaja iránt. Emellett adva volt egy mozi, amelyet hosszútávon nem lehetett gazdaságosan működtetni, és az épületet mindenképpen kulturális célokra akarták hasznosítani - mondta Várszegi Tibor, a működtető Új Színház Alapítvány kuratóriumának elnöke kedden az MTI-vel.

Az átalakítást segítette, hogy a Lehel Mozi 200 nézőt befogadni képes nagytermében megvoltak egy színpad kialakításának műszaki feltételei, és a mozi kiváló hangtechnikai eszközökkel rendelkezik. Lendületet kapott a terv kivitelezése attól is, hogy az önkormányzat 5,2 millió forintot szavazott meg a színpad megépítésére és a szükséges világítástechnikai eszközök beszerzésére.

Magyarországon ez az első befogadó színház, amely civil kezdeményezésre kezdi meg önálló életét az önkormányzat anyagi segítsége révén, egy magánvállalkozásban fenntartott mozi együttműködésével - jegyezte meg Várszegi Tibor.

A pénteki nyitónapon 14 órakor kezdődik a program egy bábjátékkal, ezt a jászfényszarui Napsugár Gyermekszínpad és a Fortuna Együttes fellépése követi. A debreceni Csokonai Színház 18 órától Molnár Ferenc Olympia című darabját viszi színre a jászberényi befogadó színházban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés