bezár
 

irodalom

2009. 09. 22.
Októberi könyvszalon Győrött
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A gyerekek és a könyvek kapcsolata lesz a IX. Győri Könyvszalon kiemelt témája; az október 2-án kezdődő rendezvény megnyitóján Jókai Anna Kossuth-díjas író kapja a szalon alkotói díját - mondta Ottófi Rudolf alpolgármester a programot ismertető keddi sajtótájékoztatón.

A három napos esemény mintegy száz ingyenes programot, író-olvasó találkozókat, könyvbemutatókat, koncerteket kínál az érdeklődőknek - ismertette Horváth Sándor Domonkos, a rendező Galgóczi Erzsébet Városi Könyvtár igazgatója.

Mint elhangzott, az idei Győri Könyvszalonon a gyermek és a kötelező irodalom viszonyrendszerét elemzik; a kapcsolódó jövő pénteki konferencián a gyermekirodalomban megjelenő horrorról és antiutópiákról cserélnek véleményt a szakemberek.

A gyerekeket mesék, továbbá olvasáshoz kapcsolódó vetélkedők, játékok várják, míg szüleik találkozhatnak írókkal, költőkkel, köteteket dedikáltathatnak, vagy megtekinthetik a mintegy negyven kiadó és kiállító könyvválasztékát.

A könyvszalonon több évfordulóról is megemlékeznek. A Radnóti centenárium alkalmából Both Miklós és a Napra zenekar megzenésített Radnóti verseket ad elő, a Győrött megjelenő Műhely pedig a költőnek különszámot szentel, amely a tragikus sorsú lírikus emlékére írt verseket és a Rába-parti városban májusban rendezett Radnóti konferencia előadásait tartalmazza - mondta Villányi László József Attila-díjas költő, a folyóirat főszerkesztője.

A jubileum jegyében az irodalombarátok találkozhatnak a tavalyi könyvszalon alkotói díjasával, a 80 éves Kányádi Sándorral, a fennállásának negyvenedik évfordulóját ünneplő Kaláka zenekar pedig megzenésített versekből ad koncertet.

A megannyi író-olvasó találkozó vendége lesz egyebek között Csukás István, Czakó Gábor, Rockenbauer Zoltán, Kocsis István, Kukorelly Endre, Hámor Vilmos, Spiró György és Vámos Miklós.

Az eseményeknek a Győri Nemzeti Színház és a sétálóutca egyik étterme ad helyet. Az idei Győri Könyvszalon költségvetése nyolcmillió forint.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés