bezár
 

film

2023. 11. 11.
Újra elérhető online a magyar kísérleti thriller!
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Répási Zsolt állami támogatás nélkül, önerőből forgatott kísérleti thrillere, a Deeplight ismét megtekinthető.

Fesztiválszereplései miatt egy ideig nem lehetett hozzáférni a filmhez, a Deeplight azonban nemrég újra nyilvánosan hozzáférhető lett a YouTube-on.

prae.hu

A Bánovits Vivianne főszereplésével készült, egy helyszínen játszódó misztikus thriller a természetfeletti jelenésekről szól, ezeken keresztül pedig egy súlyos, közvetlenül vagy közvetve mindannyiunkat érintő kérdésre reflektál. A műfaji elemeknek köszönhetően a film nehéz témát dolgoz fel izgalmas, befogadható formában.

A rendező így mesélt róla, miért a thriller műfaját választottal: „Szívem vágya, hogy a húsz-harminc évvel ezelőtti „mind-blowing” thriller műfaját visszahozzam a köztudatba, hisz elképesztően kikopott a mai filmes fősodratból. Szeretném feleleveníteni és újra adaptálni azokat a filmes alapokat, amelyeken az enyém és az előttem lévő generáció felnőtt. Újra a suspense-re, az atmoszférára és a gondolkodásra akarom helyezni a hangsúlyt.”

A magyar közönség legutóbb a Malter Filmfesztiválon láthatta a filmet, azóta pedig világszerte számos, pontosan 26 díjjal ismerték el. Bánovits Vivianne alakítása mellett a nemzetközi zsűrik többször díjazták a film rendezését, az operatőri munkát és a vágást is.

Akinek megjött a kedve, az ide, illetve direkt a videóra kattintva már meg is nézheti a Deepllightot.

 

Répási Zsolt: Deeplight

 

Forrás: a produkció

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés