bezár
 

zene

2023. 10. 25.
A Hallgatás Napja: A Concerto Budapest egész napos kortárs zenei fesztiválja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Hallgatás Napja: A Concerto Budapest egész napos kortárs zenei fesztiválja A Concerto Budapest november 5-én 20:00-kor a Budapest Music Center koncerttermében várja egy egész napos fesztivállal az érdeklődőket. Idén a Keller Quartet egykori brácsására, Gál Zoltánra, emlékeznek – adta hírül a BMC.

Fesztiválhangulat, nem mindennapi találkozások, katartikus zenei élmények várják az érdeklődőket a Hallgatás Napján a Budapest Music Centerben. A 2015-ben elindított kortárs zenei fesztiválon a közönség a magyar zenei szcéna élvonalbeli előadóival, a legkiválóbb szólistákkal és kamarazenészekkel találkozhat a Concerto Budapest művészei, valamint az együttes égisze alatt született és keretei között működő formáció, a Ligeti Ensemble mellett. A fesztiválról Keller András korábban így nyilatkozott: „A hallgatás jelenthet meghallgatást, elcsöndesülést, elmélyedést, rácsodálkozást, felfedezést.” A műsort illetően fontosnak tartotta „a kaleidoszkópjelleget a kortárs zenéről, s mellettük mércének, társnak a régmúlt idők nagy szerzőit”.

prae.hu

Eötvös Peter, a Concerto Budapest első vendégkarmestere a program zenei ínyencségeiről így fogalmazott: „A Hallgatás Napján végre megszűnnek a műfaji korlátozások, szabadon repkedünk a különböző évszázadokban, stílusokban, kisegyüttes, nagyegyüttes, szólisták... olyan ez, mint a kulináris élvezet egy Michelin-csillagos étlapról.”

Műsor:

Dmitrij Dmitrijevics Sosztakovics: Kamaraszimfónia op 110/a
Paul Hindemith: Trauermusik
Richard Strauss: Metamorfózisok
Olivier Messiaen: Kvartett az idők végezetére, 8. tétel

Közreműködik:

Keller András – hegedű
Csalog Gábor – zongora

További információ itt található. 

A kép forrása: a BMC Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés