bezár
 

zene

2009. 09. 20.
Rendhagyó sajtótájékoztató a Csendes Art Bárban
nemjuci zenekar lemezbemutató
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Rendhagyó sajtótájékoztató a Csendes Art Bárban A Kinks-en, Stones-on, Zeppelin-en és más régi finomságokon felnőtt Németh Juci, aki volt már az „Anima elektronikus hercegnője”, „Zagar dívája”, vagy a „Budapest Bár végzet asszonya” most – sokak számára talán meglepő módon – (a) The Puzzle-ből ismert Faragó Tomival és a Rémember üzembiztos ritmusgyárosaival, Matyiővel és Vasalóval egy retró érzetű, gitár- és dalközpontú rock'n roll zenekart hozott össze.

prae.hu

PRAE: Hogyan, mikor alakult a zenekar?

Juci: Úgy két éve indult az egész. Angliába készülődtem, mikor megneszeltem, hogy üresedés van a Rémember házban – az ő zenekaruk akkoriban is már kinn trónolt, és hát bekéredzkedtem, ott laktam náluk. Megismerkedtem Vasalóval, szeretem, ahogy dobol... naná, hogy ő a dobosunk, persze... szóval elmerültem a kinti kulturális életben, koncertre járás ezerrel, megnéztem szinte mindent, még az öreg The Who-t is láttam. Faragó Tomi (aki a Puzzle gitárosa egyébként, most pedig már a miénk is), ő volt a társam... jártunk-keltünk mindenfelé, eléggé megegyezik az ízlésünk egyébként... így könnyű, ügye... Aztán majdnem a Rémember ház hozott össze Matyiővel, a basszerosunkkal – kint élt ugyan ő is, de elkerültük egymást. Itthon összebarátkoztunk, Áron, Tomi pedig hazajöttek, és jött a kérdés: „Srácok, játszanátok velem”? Ők pedig mondták, hogy „Igen”!!! Hát így lett a nemjuci.

A nemjuci 2008-as megalakulása óta az ország összes nagyobb fesztiválján bemutatkozott, de a közönség természetesen számos klub koncerten is hallhatta lényegre törő riffekre és masszív groove-okra épülő dalaikat.

Alig fél év után elkészült a Nem című single, majd a zenekar 2009 elején stúdióba vonult, ahol a bulikon tapasztalható frissesség és lendületes előadásmód „lemezre mentése” volt a cél.

A megálmodott hangzásvilág megvalósításában óriási szerepet kapott Tbali zenei producer (I.O.N., Péterfy Bori, Szemző projektek). A teljes stúdiómunka filozófiája a természetesség körül mozgott, a zenekar egy térben, egyszerre vette fel az alapokat, a keverésnél is az élő hangzás és a lüktető dinamika parancsolt.

A zenekar október 1-én, 19 órakor az Erzsébet téren egy rendhagyó és ingyenes lemezbemutató koncertet ad.

nemjuci:

Németh Juci – ének, akusztikus gitár
Faragó Tomi – elektromos gitár
Matyiő – basszusgitár
Vasaló – dobok


A Nem című dal videoklippje az MTV-n illetve a Youtube-on látható, a Runnaway című második videoklip pedig már a vágószobában van, október elejétől lesz látható a zenei csatornákon és videómegosztókon.

PRAE: Miért angolul? Mit szeretne elérni a zenekar?

Juci: Részünkről nincs erőszakos külföld felé orientálódás. Ha valakinek kellünk, megtalál. Csodák lehetnek, persze naívak nem vagyunk. Mi csak állunk elébe a dolgoknak, de persze hiszünk magunkban. Abban is hiszünk, hogy közönséglétszám hajkurászás helyett inkább arra koncentrálunk, hogy hitelesek maradjunk – bármennyire is elcsépelt ez a frázis. Szöveg szempontjából mi kizárólag angolul láttuk élvezhetőnek a lemezt, olyannak, amilyennek megálmodtuk. Ezek a rock'n roll dallok csak így működnek, punktum.



 
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés