bezár
 

zene

2023. 10. 11.
Dalok a kanadai prérikről: a Dead South a Budapest Parkban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kanadai prérik dalait hozza el Magyarországra a Dead South: az észak-amerikai zenekar két hazai teltházas koncert után jövő nyáron, 2024. június 6-án a Budapest Parkban lép fel.

A Budapest Park első jövő évi bejelentett fellépője, a 2012-ben alakult kanadai formáció (Nate Hilts - ének, gitár, mandolin; Scott Pringle - gitár, mandolin, vokál; Colton Crawford - bendzsó; Danny Kenyon - cselló, vokál) zenéjében fontos szerepet játszanak a bendzsófutamok, a mandolin tremolók, a háromszólamú harmóniák és a klasszikus témájú dalok. Szövegeik gyilkos balladák, amelyekben megjelenik a hűtlenség és a szellemek is, de egy kacsintással és mosollyal fűszerezve.

prae.hu

Eddig három stúdióalbumot jelentettek meg (Good Company - 2014; Illusion & Doubt - 2016; Sugar & Joy - 2019), több más zenei elismerés mellett két Juno-díjat zsebeltek be az év tradicionális albuma kategóriában. Legismertebb daluk, az In Hell, I'll Be in Good Company túl van a 379 millió lejátszáson a YouTube-on. Utóbbi daluk olyan népszerű sorozatokban szerepelt, mint az Esernyő Akadémia vagy az Amerikai Istenek.

Rafinált történetmesélő dalaik, sötét humoruk, virtuóz játékuk a közönséget és a kritikusokat egyaránt lenyűgözte az elmúlt években. A zenekar eddig kétszer járt Budapesten (2021-ben és 2022-ben), mindkétszer telt ház előtt játszott az Akvárium Klub Nagyhalljában.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés