bezár
 

színház

2009. 09. 21.
Magyar Teátrum néven új színházi havilap indult
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar Teátrum címmel új országos színházi havilap jelent meg a Békés Megyei Jókai Színház gondozásában - közölte az MTI-vel a lap főszerkesztője, a színház direktora.

Szkéné színház

Fekete Péter elmondta: tavaly novemberben 15 taggal alakult meg a Magyar Teátrumi Társaság, és közülük nyolc színház támogatásával jelent meg pénteken a 16 oldalas újság első száma. A lap egyszerre szeretné megszólítani a színházi szakma szereplőit, a rendezőket, a díszlettervezőket, a színészügynökségeket és a technikai szereplőket, tehát mindazokat, akik a színházkultúra közvetítésében szerepet vállalnak, ugyanakkor a nézőkhöz is szól.

Az új havilap színes külalakkal jelent meg, és ezzel párhuzamosan megszületett elektronikus változata is a Magyar Teátrum Online, amely a www.magyarteatrum.hu címen érhető el.

A lapot az alapító színházakból delegált szerkesztőbizottsági tagok szerkesztik és részben írják is. A szerkesztőség Békéscsabán található, de a grafikai munkálatokat Szombathelyen végzik el, a nyomtatás pedig Szegeden történik. Az újság első számát közel harmincan írták az alapító színházakról, azok munkájáról és művészeiről, de ezek a témák a lap további számaiban is vissza fognak köszönni.

A Kitekintő című rovatban számolnak be a társaságon kívüli színházakról, a Határtalanul címűben pedig a határon túli teátrumokról. A Premier rovatban a készülő bemutatókról írnak, az első számban Szász János rendezővel készült interjú harangozza be a kecskeméti Három nővér előadást. A Rivalda rovatban színészekkel készült beszélgetések olvashatók, most Trill Zsoltal, a debreceni Csokonai Színház művészével. Az első számban megemlékeznek Cseh Tamásról: közlik Bereményi Géza gyászbeszédének részleteit.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés