bezár
 

zene

2009. 09. 20.
Fiatal magyar brácsaművész koncertsorozata Londonban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyar Enikő brácsaművész ad koncertet Londonban a Hétfő Esti Zeneszalon keretében a Londoni Magyar Kulturális Központban.

prae.hu

Tarjányi Natália, a központ sajtótitkára az MTI-nek elmondta, hogy a művész Brahms és Schumann műveit játssza Imai Tadasi japán zongoraművész közreműködésével. Magyar Enikő ezzel a hangversennyel vezeti be lemezbemutató koncertsorozatát: a magyar művészt a Naxos, a világ egyik legnagyobb komolyzenei kiadója kérte fel Az angol brácsa (The English Viola) című CD elkészítésére.

Magyar Enikő játékát ősszel még három alkalommal élvezheti a londoni közönség a klasszikus zenei koncertekről ismert St. John,s barokk templomban.

A művész a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen végzett, majd ösztöndíjasként Londonban folytatta tanulmányait a Királyi Zeneakadémián. Tanárai közé tartotózott Jurij Basmet, a világhírű brácsás is, aki azt írta róla: "Enikő bebizonyította, hogy világklasszis brácsajátékos, kiemelkedően tehetséges zenész és fantasztikus előadóművész. Játéka mélyen kifejező, színekkel teli és mindig érdekes".

A Királyi Zeneakadémia egy időre különleges hangszert adott kölcsön Magyar Enikőnek, egy 1677-ben készült Giovanni Grancio brácsát, és a fiatal magyar mélyhegedűs most ezen játszik. Számos hazai és nemzetközi díjat mondhat magáénak és világszerte szerepel, mint szólista, illetve kamarazenész.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés