bezár
 

színház

2009. 09. 19.
Ben Hur Live Londonban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A londoni O2 Arénában bemutatták a Ben Hur látványos színpadi változatát; az előadás európai turnéra indul és december 11-én a Papp László Budapest Sportarénában is látható lesz.

Szkéné színház

A Ben Hur Live című produkcióban négyszáz színész, több tucat ló, száz galamb és gladiátorok vonulnak fel a színen; a csütörtöki londoni bemutatón a nézőket pompás díszletek között tengeri csatával és kocsihajtó versennyel szórakoztatták, és a pirotechnikai elemek sem hiányoztak.

A német Franz Abraham producer 15 éve dolgozott azon, hogy létrehozza az élő Ben Hur-előadást, amelynek zenéjét a Police együttes dobosa, Stewart Copeland szerezte, aki egyben a latinul és arameusul elhangzó párbeszédek angol nyelvű narrátora is.

"A fajtiszta lovak, a szamarak, a sasok és a galambok részvételével a Ben Hur show inkább cirkuszi előadás, mint színdarab" - fogalmazott Copeland. Az állatvédők már jelezték, hogy aggódnak a show-ban felvonultatott, a szerepléshez kevésbé szokott madarakért és szamarakért.
A show alapjául az 1880-ban Lewis Wallace által írt, és Jeruzsálemben, Jézus Krisztus életében játszódó regény szolgált, amely Ben Hur júdeai herceg rendkívül kalandos és drámákkal teletűzdelt történetét mutatja be. Az 1959-ben készült filmváltozatban Charlton Heston játszotta Ben Hur szerepét; a mozi 11 Oscar-díjat nyert.

A Ben Hur Live előadás Párizs, Madrid, Lisszabon és Düsseldorf után december 11-én lesz látható a Papp László Budapest Sportarénában.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés