bezár
 

zene

2009. 09. 18.
Paul McCartney a legkedveltebb Beatle
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az amerikaiak körében Paul McCartney a legkedveltebb Beatle egy felmérés szerint, bár a megkérdezettek közel negyede azt mondta, nem szereti a brit rock zenekart.

prae.hu

A 4837 megkérdezett felnőtt mintegy 30 százaléka McCartneyt, 16 százalékuk John Lennont, 10 százalékuk George Harrisont és 9 százalékuk Ringo Starrt kedveli a leginkább. A 30 és a 65 éven felüliek Paul McCartneyra szavaztak - mondta el a felmérést végző cég, a Zogby International egyik munkatársa. Szerinte McCartney külsejének, hosszú életének és annak a ténynek köszönheti népszerűségét, hogy még mindig zenél.

Annak a véleményének adott hangot, hogy az a 22 százalék, aki úgy nyilatkozott, nem szereti a Beatlest, egy olyan csoport, amely mindenre nemet mondana. Azok a megkérdezettek pedig, akik nemigen ismerik a híres négyest, 70 évesek vagy annál idősebbek.

A Beatles-felvételek eladása a reneszánszát éli az Egyesült Államokban, a rajongók tülekednek az együttes újra kiadott zenéiért.

Csak a múlt héten 626 ezer Beatles-albumot adtak el a Nielsen SoundScan cég adatai szerint, csaknem annyit mint az idei évben azt megelőzően összesen. Az Abbey Road és a Sgt Pepper´s Lonely Hearts Club Band vezették az eladási listát.

A Walt Disney cég a közelmúltban jelentette be, hogy tervezik az 1968-ban készült Sárga tengeralattjáró című animációs filmből 3 D-s remake változatát.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés