bezár
 

art&design

2009. 09. 18.
Felújítják a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumot
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Teljesen felújítják négy év alatt a sepsiszentgyörgyi Székely Nemzeti Múzeumot. A megyei tanács által támogatott terv szerint az infrastruktúrától a raktárakon át a kiállításokig mindent korszerűsítenek. Az épület fennállásának százéves jubileumára készülnek ezzel.

prae.hu

A múzeum fennállásnak centenáriumát 2013-ban fogják megtartani. Ugyan 1912-ben már jelenlegi helyén működött a Székely Nemzeti Múzeum, de csak 1913-ban fejezték be az építkezést.

A Háromszék című Kovászna megyei napilapnak nyilatkozó Vargha Mihály múzeumigazgató elmondta, hogy nem csak szebb, korszerűbb tárolókat szereznek be, de tartalmi megújulás is várható. Átgondolják a tematikákat, hogy még inkább "látogatóbarát" múzeumot hozzanak létre.

Ebben a szellemben már megújult a régészeti állandó kiállítás és a néprajzi részlegen a gyermekkort bemutató tárlat. A múzeum meg szeretné szólítani a fiatalokat is, ennek érdekében érintőképernyős tárlatvezetőt, internetes tájékoztatást terveznek.

Ez a megújulás a múzeum fő irányvonala - mondta Vargha Mihály, aki múzeum jelenleg kihasználatlan udvarát is "be szeretné lakni". A tervek szerint 2013-ig mini amfiteátrumot, játszóteret alakítanak ki, hogy családi programokat is tudjanak szervezni.

A Kós Károly által tervezett épület jelenleg raktárnak használt tornyát is kiállítóteremmé alakítják át.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés