bezár
 

art&design

2023. 08. 15.
Véget ért a Magyar Divat & Design Ügynökség első Talents Mentorprogramja
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Véget ért a Magyar Divat & Design Ügynökség első Talents Mentorprogramja Véget ért a Magyar Divat & Design Ügynökség (MDDÜ) első Talents Mentorprogramja: a szakmai zsűri által kiválasztott tíz mentorált workshopokon, tematikus szakmai napokon, kerekasztal-beszélgetéseken és szakmai gyakorlaton vehetett részt a divat, design és média területén.  

Az MDDÜ a korábbi Young Talents és a Magyar Mentorprogramok tapasztalataira alapozva hozta létre a Talents Mentorprogramot, amely a pályakezdő, fiatal tehetségeket segíti elméleti és gyakorlati tudással a márka- és karrierépítés, a fenntarthatóság és az innováció témaköreiben, valamint az üzleti élet területein - tájékoztatta az MTI-t hétfői közleményében az ügynökség.

prae.hu

Mint írják, a szakmai zsűri a divat- és formatervezés területéről öt-öt fiatalt választott ki. A program idén januárban kezdődött: első részében a mentoráltak workshopok keretében ismerkedhettek meg a márkaépítéssel, a média és a divat/design kapcsolatával vagy a nemzetközi logisztika kihívásaival, majd tematikus szakmai napokon és kerekasztal-beszélgetésen vehettek részt olyan témákban, mint karrierutak és iparági lehetőségek, az innováció és fenntarthatóság - olvasható a közleményben.

A tájékoztató szerint a program kiemelt része volt a kéthetes szakmai gyakorlat, amelynek helyszíneit az MDDÜ-vel partnerségben álló vállalkozások - az Europa Desing, a FabLab, a Glamour, a Kézmű, a LumoConcept, a Nanushka, a Viaplant és a Zsigmond biztosították.

A résztvevők projektzáró prezentációk keretében számoltak be a program során szerzett tapasztalataikról és élményeikről. A mentorprogram egyéni karrierfókuszú beszélgetésekkel zárult, ahol a szervezetfejlesztő szakember személyesebb kérdésekben is segítette a mentoráltakat - összegez a közlemény.

"A Talents Mentorporgram kiemelt célja, hogy a résztvevők megismerjék a tervezésen felül a kreatívipar további lehetőségeit, ami a kapcsolódó karrierutakra ösztönözheti őket" - idézi a közlemény Forintos-Szűcs Anitát, a Magyar Divat & Design Ügynökség általános vezérigazgató-helyettesét.

Mint írták, a Talents Mentorprogramot ősszel várhatóan újra meghirdetik.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés