bezár
 

film

2023. 07. 31.
Kisfilmes pályázatot hirdet diákoknak a CineFest
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
2023-ban szeptember 1. és 9. között várja a filmek szerelmeseit Miskolcra a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál. A szervezők tájékoztatása szerint az elkövetkező hetekben folyamatosan újabb részletek derülnek majd ki a programról. A fesztiválra készülve a CineFest az NMHH-val közösen kisfilmes pályázatot hirdetett középiskolás és egyetemista filmrajongóknak.

A 14 és 24 éves kor közötti diákoknak vagy diákokból álló alkotócsoportoknak műfaji megkötés nélküli, 2021. január 1-eje után készült filmmel lehet nevezni „Veszélyek az on-line médiában!” tematikában. A nevezési űrlap 2023. augusztus 25-ig a cinefest.hu weboldalon, a nevezés fül alatt lesz elérhető.

prae.hu

A pályázat célja, hogy a beérkező munkák bemutassák a gyermekek és fiatalok hétköznapi médiahasználatával kapcsolatos veszélyes vagy ártalmas jelenségeket, helyzeteket, tendenciákat, valamint az ehhez kapcsolódó felhasználó szokásokat és attitűdöket, és a jelenség mögötti okokat.

A bármilyen technikával – legyen az például kamera, mobiltelefon vagy táblagép – forgatott pályaművek terjedelme 00.30–03.00 perc lehet.

A CineFest szakmai, külön zsűrije által legjobbaknak talált filmek pénzdíjban részesülnek: a fődíjas film alkotói 250.000, a második helyezett 150.000, míg a harmadik helyezett 100.000 forintot kap. A nyerteseket a fesztivál záróeseményén hirdetik ki, szeptember 9-én, 17:00 órakor.

A részletes pályázati kiírás itt található.

Forrás: CineFest

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Luca Guadagnino: Challengers
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés