bezár
 

zene

2009. 09. 16.
Nemzetközi ifjúsági zenekar koncertezik Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Olasz karmester és szólista közreműködésével 14-18 éves magyarországi, romániai és vajdasági fiatalokból álló zenekar ad koncertet a Ha:ndel- és Haydn-év alkalmából csütörtökön a szeged-alsóvárosi ferences templomban.

prae.hu

A Posticum Nemzetközi Ifjúsági Zenekar létrehozását Ha:ndel és Haydn életműve ihlette, hiszen művészetük is bizonyítja a zene nemzetek fölöttiségét - mondta az MTI-nek a kezdeményezés egyik életre hívója, Újvári István, a Szegedi Tudományegyetem Vántus István Gyakorló Zeneművészeti Szakközépiskolájának igazgatója.

Az együttes karmestere Petr Zejfart, a pármai konzervatórium európai hírű régizene-szakértője. Az ő irányításával egy tavaszi próbajáték után választották ki azokat a szegedi, kolozsvári, nagyváradi és újvidéki fiatalokat, akik részt vesznek a zenekar munkájában.

A felkészülés és a próbák a nagyváradi Posticum ökumenikus ifjúsági kulturális központban folytak, és az együttes is itt mutatkozik be először szerdán este. A koncerten Schürmann Ludovicus Pius nyitányát, Ha:ndel Laudate pueri Dominum című művét, Gluc Orfeusz és Eurüdiké nyitányát, valamint és Haydn c-moll szimfóniáját adják elő Francesca Cassinari olasz szoprán és a Canticum Novum Kamarakórus közreműködésével.
A koncertturné csütörtökön Szegeden folytatódik, majd a félszáz fiatal Svájcba utazik, ahol Churban és Oberreitben lépnek föl - közölte az igazgató.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés