bezár
 

irodalom

2023. 07. 19.
Kezdődik az idei FISZ-tábor
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Az idén huszonöt éves Fiatal Írók Szövetsége tizedik alkalommal rendezi meg nyári táborát, most ismét a Szokolya melletti Királyréten 2023. július 19. és 23. között. A négynapos irodalmi rendezvény számos szakmai programot tartogat: az érdeklődők Bánki Évával, Szécsi Noémivel, Kun Árpáddal és Visky Andrással hallgathatnak beszélgetéseket délutánonként. Napközben líra-, próza-, kritika-, műfordítás műhelyekben dolgozhatnak a jelentkezők, este pedig felolvasásokon, szakmai beszélgetéseken, társtudományi, társművészeti programokon vehetnek részt.

A FISZ-tábor célkitűzése, hogy évről évre tartsa karakterét és színvonalát, ugyanakkor meglepetéssel is várja az érdeklődőket, ezért a szervezők mindig újragondolják a tábor programját. A reggeli Szerkesztői ismeretek proszeminárium és az esti buli között a leghatékonyabb írói-szerkesztői gyakorlat, azaz a kis csoportokban zajló műhelymunka az, amiben kiváló szakemberek segítenek. A kritikaműhely vezetője Balogh Gergő és Smid Róbert, a prózáé Moskát Anita, Juhász Tibor és Vörös István lesz. A Szerkesztői ismeretek proszemináriumot Neszlár Sándor tartja. Terék Annával, Lövétei Lázár Lászlóval és Kollár Árpáddal dolgozhatnak a líraműhelyek résztvevői, míg a műfordító műhely vezetője Nádasdy Ádám lesz.

prae.hu

Szerda este FISZ-Durr címmel kerül sor egy izgalmas beszélgetésre a most friss könyveseinkkel: Oláh Pétert, Magolcsay Nagy Gábort, Bányai Tibor Márkot és Sirokai Mátyást Juhász Tibor kérdezi.

Csütörtökön Editio princess címmel kerekasztalt szervezünk: Erős Kinga, Nagy Gabriella, Pataky Adrienn lesznek a vendégeink, akikkel Tóth-Czifra Júlia beszélget.

Pénteken a kritikustusa keretében Codău Annamária, Radnai Dániel és Lapis József veszik górcső alá Tompa Andrea legújabb, Sokszor nem halunk meg című regényét Nagy Hilda moderálásával. A tábor harmadik estéjén Élt egyszer egy szakács címmel valósul meg látványfőzés. Szombaton a PesText nemzetközi irodalmi és kulturális fesztivál programját követően a Szövegpokol alkalmával felolvasnak a műhelyek tagjai.

ft

A táborba való jelentkezés lezárult, több mint százan lesznek együtt Királyrét lankáin.

A tábor a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg. Szakmai partnere és támogatója a PesText nemzetközi irodalmi és kulturális fesztivál.

A FISZ tábor Facebook-eseménye itt található.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Kilenc szabad növény és Boszorkányok nyara – Recenzió Sánta Miriám és Sárkány Tímea 2023-as köteteiről
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés