bezár
 

zene

2023. 07. 18.
Kezdődik a Veszprémi Régizenei Napok programsorozata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kedden kezdődik a Veszprémi Régizenei Napok programsorozata, amely tizedik alkalommal kerül megrendezésre július 18. és 29. között Veszprémben és Tihanyban a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program, a Magyar Művészeti Akadémia és a Haydneum Magyar Régizenei Központ Alapítvány együttműködésében - tájékoztatták a szervezők hétfőn az MTI-t.

A rendezvénysorozaton minden a régizenéről szól, olyan különleges és stílusos-hiteles helyszíneken, mint a veszprémi jezsuita templom, a tihanyi apátság, vagy a balatoncsicsói templom, ahol kamaraegyüttesek és vokális együttesek lépnek fel. Izgalmas és ritka alkalomnak ígérkezik jövő hétfőn María Christina Kiehr világhírű szoprán énekesnő, Ariel Abramovich lantművész és Jonatan Alvarado tenor koncertje - írták.

prae.hu

Vikman Pál, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program projektmenedzsere, az Orlando Énekegyüttes alapítója és művészeti vezetője úgy fogalmazott: a régizene korhű előadásmódjának több összetevője, feltétele is van, maga a mű, a korszak és a hely.

A szervezők közölték, hogy Veszprém fejlődésének és épített örökségének ugyanúgy meghatározó időszaka volt a középkor, mint a reneszánsz és a barokk, így a Veszprémi Régizenei Napok hangsúlyos célja, hogy ennek a meghatározó időszaknak a zenéjét korhű előadásmódban mutassa be. A központi helyszín a Veszprémvölgyben található 18. századi barokk stílusú jezsuita templom, amely zenemű, előadó, helyszín és környezet meghitt, intim összhangjának kivételes lehetőségét kínálja - tették hozzá.

További információk a projekt Facebook-oldalán és ezen az internetes oldalon találhatók.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Nils Frahm: Day
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés