bezár
 

film

2023. 07. 07.
Nagylátószög címmel filmes podcast indul
A Mozinet Veiszer Alindát és Kovács Gellért Filmszerészt kérte fel házigazdáknak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A minden vasárnap stúdióból jelentkező Nagylátószög új színt hoz a filmes podcastek világába – hangsúlyozta a Mozinet. A forgalmazó filmjei kapcsán állandó házigazdák – Veiszer Alinda és Kovács Gellért Filmszerész – beszélgetnek adásonként különböző vendégekkel. Nemcsak a legfrissebb bemutatók kerülnek szóba, hanem a videók visszanyúlnak a régebben bemutatott, nagy kritikai- és közönségsikert elért magyar és külföldi alkotásokhoz is.

A Mozinet filmbemutatói gyakran túlmutatnak önmagukon. Az esztétikai értékük mellett olyan témákat dolgoznak fel, amelyekről kevés szó esik a médiában és a közbeszédben. A Mozinet Nagylátószög célja, hogy a különböző területek szakemberei által izgalmas nézőpontokat ismertessen meg – tájékoztatott a forgalmazó.

prae.hu

Mozinet Nagylátószög

A forgalmazó filmjei kapcsán állandó házigazdák – Veiszer Alinda és Kovács Gellért Filmszerész – beszélgetnek adásonként különböző vendégekkel

Mozinet Nagylátószög tehát nemcsak kritikai irányból kívánja elemezni a filmeket, hanem izgalmas beszélgetést indít a látott alkotások témájából kiindulva – így válik egyszerre informatív filmes és hétköznapi diskurzussá. Az eddig megszokott műsorokkal ellentétben az itt megszólaló vendégek nem mind a filmes szférából jönnek, a beszélgetések nem a konkrét filmekről szólnak, hanem a filmekhez teremtenek kontextust – részletezték a sorozattal kapcsolatban.

A közeljövőben szó lesz a mozaikcsaládok életéről, nehézségeikről a „normál” családokhoz képest: Veiszer Alinda beszélget Bátki Anna klinikai szakpszichológussal, pár- és családterapeutával a Mások gyerekei című film kapcsán, melyről itt írtunk. A Nem halok meg című filmből kiindulva kibeszélik a súlyos betegségekkel való szembenézés kérdéseit: Veiszer Alinda partnere Riskó Ágnes klinikai szakpszichológus, pszichoanalitikus és pszichoterapeuta lesz. Kovács Gellért Filmszerész pedig Gelencsér Gábor filmesztétával a Zanox – Kockázatok és mellékhatások apropóján a vidéki helyszínek reprezentációját vizsgálja a magyar filmekben.

Mozinet Nagylátószög

Rényi Andrással beszélget Veiszer Alinda Caravaggio életéről, művészetéről és botrányairól a Caravaggio árnyéka című film kapcsán

Az egyes epizódok ezen a gyűjtőoldalon érhetők el, az új adások vasárnap délutánonként kerülnek ki – tájékoztatott a Mozinet. A gyűjtőoldalon már több korábbi beszélgetés is megtalálható.

Forrás: Mozinet, Mozinet Facebook
Borítókép: jelnetkép a Caravaggio árnyéka című filmből

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Luca Guadagnino: Challengers
Dev Patel: A Majomember

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés