bezár
 

art&design

2009. 09. 15.
Színek és fény - Tiffany bevilágítja Párizst
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagyszabású retrospektív kiállítással tiszteleg Tiffany munkássága előtt Párizs; a Színek és fény című tárlat szeptember 16-án nyitja meg kapuit a Luxembourg Múzeumban.

prae.hu

A kiállításon 160 eredeti Tiffany-alkotást vonultatnak fel, a díszített üvegek, lámpák, vázák, mozaikok és más remekművek a New York-i Metropolitan Múzeumból, a szentpétervári Ermitázsból és a montreali Szépművészeti Múzeumból érkeznek.

A tárlat célja, hogy a kiemelkedő alkotásokkal bemutassák a művész kreativitásának tárházát - mondták el a szervezők. A kiállítással Tiffany "visszatér" Párizsba, ahová a művész 1868-ban érkezett, hogy festészetet tanuljon Léon-Charles Bailly műtermében.

Az 1848 és 1933 között élt Louis Comfort Tiffany munkáit 1894-ben Siegfried Bing fedezte fel New Yorkban, a galériatulajdonos később Tiffany kizárólagos európai forgalmazójává vált. A Tiffany hamarosan Európa-szerte ismert név lett, a modernizmus és a "Jugendstil" atyjaként tekintettek rá.

A január 17-ig nyitva tartó kiállításon a Tiffany által alkalmazott technikákba is bepillantást nyerhetnek az érdeklődők. A tárlaton számos egyedi remekművet mutatnak be.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Present Eye Looking to the Past című kiállításról
Az acb Galéria Redők című tárlatáról
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés