bezár
 

zene

2009. 09. 15.
Cohen legjobb dalai a MAHASZ-lista élén
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az eladási adatok alapján az első helyen debütált Leonard Cohen Greatest Hits lemeze a Magyarországi Hanglemezkiadók Szövetsége (MAHASZ) legfrissebb, 36. heti listáján; hazánkban Cohen-lemez ezt megelőzően sohasem vezette az albumlistát.

prae.hu

A Sony Music Hungary kedden arról tájékoztatta az MTI-t, hogy a 75 éves Leonard Cohen karrierjének eddigi valamennyi kiadványa (15 stúdióalbum, koncert- és válogatás CD) felkerült a MAHASZ Top200 eladási listára, ami eddig nem fordult elő.

A tavasszal megjelent Live In London dupla CD rögtön a Greatest Hits-et követi a listán a 2. helyen, az Essential Leonard Cohen pedig a 17. helyre került. A DVD-listát szintén Cohen vezeti, Live In London című koncertfilmjéből adták el a legtöbbet a magyarországi boltok a 36. héten.

Leonard Cohen, aki augusztus 31-én a Papp László Budapest Sportarénában hatalmas sikerű koncertet adott, 42 évvel ezelőtt lépett először színpadra, mások unszolására, kapacitálására. Harminchárom éves volt akkor, ám a saját maga által interpretált szerzeményei utánozhatatlan, felülmúlhatatlan hatással voltak hallgatóira.

A közelmúltban megjelent válogatásalbum, a Greatest Hits előadói karrierjének talán legjobb tizenhét dalát tartalmazza, többségük a budapesti koncerten is elhangzott. Felkerült a lemezre a korai Suzanne, a So Long Marianne, az 1988-as First We Take Manhattan, a magyarul Zorán által is előadott 1992-es Closing Time vagy a felemelő Hallelujah.

A Sony Music Hungary arról is tájékoztatta az MTI-t, hogy lezárult a budapesti Cohen-koncert kapcsán szervezett dalszövegfordító verseny; a beérkezett legjobb pályaművekből szeptember 24-én tartanak felolvasóestet a fővárosi Mammut Libri könyvesboltban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés