bezár
 

art&design

2023. 06. 27.
Tizennyolc pályázatot jelöltek Esterházy Art Awardra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tizennyolc pályázatot jelöltek Esterházy Art Awardra Az Esterházy Art Award független szakmai zsűrije tizennyolc pályázatot jelölt a kortárs képzőművészeti díjra, amelyre idén több mint kétszázötven alkotó jelentkezett festményekkel, vagy a festészethez kapcsolódó térinstallációs munkákkal.

A díjra jelölt alkotók válogatott műveiből kiállítás nyílik a Ludwig Múzeum - Kortárs Művészeti Múzeumban, amelyet december 15-étől 2024. március 3-áig láthatnak az érdeklődők - közölte az intézmény kedden az MTI-vel.

prae.hu

Idén nyolcadik alkalommal osztják ki az elismerést, amelyre a művészek június 4-ig online pályázhattak festészettel és festészettel határos technikákkal, valamint ezekkel a technikákkal kísérleteső térinstallációkkal az Esterhazy Now internetes oldalon.

A beküldött munkákból a független, nemzetközi szakmai zsűri döntése alapján választotta ki a zsűri Bede Kincső, Bernáth Dániel, Birkás Mona, Ember Sára, Gallov Péter, Horváth Gideon, Király Gábor, Kis Róka Csaba, Kristóf Gábor, Lőrincz Áron, Mendreczky Karina és Kortmann-Járay Katalin, Oláh Norbert, Pap Gábor, Pintér Gábor, Süveges Rita, Tollas Erik, Trapp Dominika, valamint Vékony Dorottya alkotásait.

A nyertesek személyéről december elején születik döntés, az eredményt december 14-én a kiállításmegnyitóval egybekötött díjátadón hirdetik ki.

A 2009-ben megalapított Esterházy Art Award célja a fiatal, tehetséges magyar művészek felkarolása és a nemzetközi párbeszéd támogatása. Az egyenként 5000 euróval jutalmazott díjat kétévente, minimum kettő és maximum három 45 év alatti magyar festőművésznek ítéli oda a független, nemzetközi szakmai zsűri, amelyben idén Fabényi Julia, a Ludwig Múzeum főigazgatója, Ulrike Groos, a Kunstmuseum Stuttgart igazgatója, Ottrubay István, a díj alapítója, Barbara Horvath, Rieder Gábor és Szegedy-Maszák Zsuzsanna művészettörténészek, valamint Vitus Weh kurátor foglalnak helyet.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés