bezár
 

zene

2023. 06. 26.
Különleges nyári zenei programokkal ünnepli jubileumi évadát az Óbudai Társaskör
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Különleges nyári zenei programokkal ünnepli jubileumi évadát az Óbudai Társaskör Az Óbudai Társaskör 35 éves jubileumának felvezetésére szervezett programsorozatban többek között a Liszt Ferenc Kamarazenekar és Sárközy Lajos és zenekarának közös koncertje, a FaReMiDó felnőtteknek szánt operaprodukciója és a Cafuné zenekar brazil lemezbemutatója várja a nagyközönséget júliusban.

A szervezők MTI-hez eljuttatott közleménye szerint a jubileumi programsorozat részeként június 30-án 19 órakor látható az Éljen a színház és az irodalom! című előadás, amelyen Fesztbaum Béla, Frankó Tünde, Hirtling István, Szalai Kriszta, Cserna Antal és Máté Gábor lép színpadra, a házigazda Udvaros Dorottya lesz.

prae.hu

Mint írják, július 1-jén 20 órától a Cafuné zenekar lemezbemutató koncertjét tartják a Társaskör kertjében, ahol ritkán hallható brazil zenékből adnak válogatást: a choro, bossa nova és szamba világába kalauzolják a közönséget.

Július 5-én a Liszt Ferenc Kamarazenekar és Sárközy Lajos és zenekarának Magyaros című közös koncertjén egyedi előadásban hangzanak el Járdányi, Dohnányi-Sitkovetsky, Liszt-Wolf Péter, Kodály, Brahms és Csík Gyula művei. A koncert meglepetés ősbemutatóval zárul.

Július 7-én este a Liszt-díjas gitárművész, zeneszerző és pedagógus, László Attila legújabb formációja, a László Attila Fusion Circus lép színpadra: a billentyűs hangszereknél Oláh Tzumo Árpád, basszusgitáron Lattmann Béla, dobon Zombori Attila, trombitán Pecze Balázs, szaxofonon Lakatos "Soso" Sándor és harsonán Csapó Krisztián játszik, a műsoron László Attila egyedi kompozíciói lesznek - olvasható a közleményben.

Július 14-én 20 órakor felnőtteknek szól a FaReMiDo társulat Szerelem opera idején című rendhagyó produkciója, amelyben Monteverdi, Händel, Mozart, Donizetti, Bellini, Verdi és Puccini operái csendülnek el.

A Jó kör, jó helyen című sorozat részeként ezúttal a népzene és világzene műfaj képviselőivel ünneplik a 35 éves Társaskört. Július 15-én este a Népzenei Iskola együttese (Farkas Rózsa - cimbalom, György Mihály - gitár, Novák Csaba - nagybőgő, Kiss Gy. László - tárogató), a Szent Efrém Férfikar, Herczku Ági és Nikola Parov ad koncertet.

Július 20-án a Budapest Bár zenekar lép fel Behumi Dóri, Frenk és Keleti András közreműködésével, régi dalok újragondolt változataival és új nótákkal. A zenekar tagjai: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Ürmös Sándor (cimbalom), Ökrös Károly (harmonika), Farkas Richárd (nagybőgő) és Kisvári Bence (dob).

Július 27-én 20 órakor a Beatles legjobb dalait szólaltatja meg a The Bits. Olyan ritkaságokat is, amelyeket a legendás együttes soha nem játszott élőben. A The Bits 2022-ben bekerült a világ nyolc legjobb Beatles emlékzenekara közé - áll az összegzésben.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Renaud-Delage: Gru 4
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés