bezár
 

film

2023. 06. 25.
A Café Bábel Krízis című lapszáma már kapható az Írók Boltjában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Café Bábel Krízis című lapszáma már kapható az Írók Boltjában Megjelent a Café Bábel 82. száma. A lapszám központi témája ezúttal a krízis volt. A Krízis szám már kapható az Írók Boltjában.

„Mind a hagyományos metafizika, mind a modern hétköznapok embere tud arról a felfogásról, miszerint a lét egyetlen állandója, sőt, lényege a krízis. A relativisztikus, diszkurzív nyelvi-fogalmi hálóként, azaz esszenciálisan dualisztikus rendszerként feltáruló, megismerhető világban ott rejlik a permanens létkonfliktus programja. A krízis szó eredeti görög töve valóban ugyanazt a jelentést rejti, mint a magyar válság: kriszisz annyit tesz, ‘választás’, de ‘elválás’ is. Nemcsak döntés, de – még fundamentálisabban – hasadtság, elválasztottság, sőt principiális kettősség” – szól a lapszám ajánlója.

prae.hu

Krízis

A lapszám szerzői: Hannes Böhringer, Branczeiz Anna, Cserhalmi Luca, Dombai Dóra, Horváth Márk, Horváth Mátyás, Kocziszky Éva, Laczkó Sándor, David Herbert Lawrence, Lendeczki Kinga, Lovász Ádám és Tillmann J. A. 

A borítókép Farkas Roland művének felhasználásával készült.

Forrás és képek forrása: a folyóirat Facebook-oldala

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés