bezár
 

irodalom

2023. 06. 15.
Tovább bővül a Líra bolthálózata
25 éve családi tulajdonban az ország legrégebbi könyves vállalkozása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Tovább bővül a Líra bolthálózata Újabb városban lesz elérhető a Líra bolthálózata: Szolnokon a belvárosi Libri üzlet helyén nyit könyvesboltot a Líra Csoport. Ezzel 83-ra nő a cégcsoporthoz tartozó könyvesboltok száma. A Líra jogelődei révén 1842 óta folyamatosan jelen van a könyvpiacon, és immár 25 éve családi vállalkozásként működik – értesítette a prae.hu művészeti portált a Líra Csoport.

Bár a Líra hálózatához tartozik a legtöbb könyvesbolt Magyarországon, Jász-Nagykun Szolnok megye székhelyén eddig nem rendelkezett üzlettel. A bérbeadóval most megkötött megállapodás nyomán a szolnoki Pelikán Bevásárlóközpontban hamarosan megkezdődnek az átépítési munkálatok, és ezek befejezése után ősszel nyílik meg a cégcsoport 83. boltja.

prae.hu

A Líra Csoport nemcsak könyvesboltokat üzemeltet, hanem nagykereskedőként, a lira.hu - Online könyváruház és patinás kiadók tulajdonosaként is stabil szereplője a hazai könyvpiacnak. A korábban Líra és Lant névre hallgató vállalkozás 1993-ban alakult, 1998 óta pedig családi vállalkozásként működik. Az évek során nyolc kiadói márka – a Magvető, a Corvina, a Rózsavölgyi, az Athenaeum, a Manó és a Menő Könyvek, a General Press, valamint a Partvonal – és számos nagymúltú, egy-egy város kulturális életében meghatározó könyvesbolt vált a Líra Csoport részévé.

A Líra – a piac második szereplőjeként – a jövőben is változatlan tulajdonosi formában, egyre szélesebb kínálattal, az ország egyre több pontján várja a vásárlókat.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés