bezár
 

zene

2009. 09. 14.
Chris Rea koncert Budapesten
Still So Far To Go... Tour - Papp László Budapest Sportaréna, 2010. február 4.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Február elején hazánkba látogat Chris Rea, az olyan mérföldköveket jelentő lemezek gazdája, mint az 1989-es The Road To Hell, vagy az 1991-es Auberge.

prae.hu

Az olasz származású zenész mindkét lemeze elsőként debütált anno Nagy-Brittaniában, és azóta is megkérdőjelezhetetlen népszerűségnek örvend világszerte.

A több mint 30 millió eladott lemezt jegyző előadó egy vadonatúj számmal jelentkezik 2009. szeptemberében. A csak digitálisan és bakelit lemezen megjelenő Come So Far, Yet Still So Far To Go nem csak egy hamarosan megjelenő dupla CD-válogatáslemez nevét, hanem egy teljes turné címét is adja.

A válogatáslemez Middlesbrough egyik leghíresebb szülöttének eddigi életművén vezeti majd végig a hallgatót, a kezdetektől egészen máig. A kiadvány nem kizárólag a hanganyag miatt lesz különleges, hanem azért, mert Chris Rea saját kezűleg készített festményei is megjelennek majd a borítóban.

A már említett címadó dal mellett 2009. decemberében még egy új balladával, a Valenitno-val készült az énekes. Mivel egyre több friss számmal jelentkezik az angol művész, végre új stúdióalbummal is megörvendezteti rajongóit, amelynek felvételei 2010-ben kezdődnek.

Hogy pontosan milyen anyaggal jön most Chris, azt nem tudhatjuk, de valószínűleg azon az úton megy majd tovább, amit 2001-es hasnyálmirigy-gyulladásából való felépülése után kijelölt magának.

Miután túlélte azt a roppant rizikós műtét, ahol ugyanannyi esély volt a túlélésre, mint a sikertelen kimenetelre, az angol zenész elhatározta, hogy visszatér blues-gyökereihez. Ez az elhatározás teljesen új irányba terelte zenei világát. A 2005-ös Blue Guitars például egy 11 CD-ből álló csomag, amelyen 137 blues hatású dal található, amiket a művész mindössze 18 hónap alatt rögzített. A lemezborítók - csak úgy, mint legújabb válogatásán - saját festményei alapján készültek.

A 2001 és 2005 között született lemezek szintén egy ősibb blues világot idéznek, úgy mint a 2002-es Dancing Down The Stony Road , a 2003-as Hofner Blue Notes, vagy a 2004-es The Blue Jukebox.

A 2005-ös Blue Guitars után Chris Rea ismét szünetet tartott. 2008-ban azonban újra visszatért egy több CD-s, 38 dalt tartalmazó albummal, ami a The Return Of The Fabulous Hofner Blue Notes címet viselte.

Az azóta is töretlenül alkotó angol muzsikus most számot vet eddigi életművével, amit a Rea-rajongók egy hamarosan megjelenő válogatáslemezen, valamint az erre felépített koncertek programján keresztül élhetnek át.

A budapesti koncerten tehát az összes Chris Rea klasszikus felcsendül majd, valamint egy-két eddig még élőben soha nem hallott számot is élvezhetünk. A kétségtelenül rendhagyó itthoni koncert minden Chris Rea zenéjét szerető embernek kihagyhatatlan program lesz.
nyomtat

Szerzők

-- Danczi Csaba László --


További írások a rovatból

Bartók György szerzői estje a Fugában
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés