bezár
 

film

2023. 06. 15.
Egy tanár harca
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
2023. június 8-án debütált Eiles Károly elsőfilmes rendező-operatőr Kiégve című kisjátékfilmje, mely korlátozott ideig megtekinthető a YouTube-on.

A napjainkban, Magyarországon játszódó krimi főszereplője Endre, aki pszichológiát oktat egyetemi tanárként. Magának való, nehezen kapcsolódik másokhoz. Bár tüntetni jár a tanárok jogaiért, titkon ezzel sem tud teljesen azonosulni. Endréhez utolsó mentsvárként fordul egy hallgatója, de ezt ő hanyagságából adódóan túl későn veszi észre. Lelkiismeret furdalása és a rendőri szervek érdektelensége miatt saját maga kezd nyomozni.

prae.hu

Eiles Károly, 22 éves filmkészítő a filmezést intézményi szinten sosem tanulta, tudását autodidakta módon szerezte és célja megmutatni, hogy hatalmas költségvetés nélkül is lehet filmeket készíteni. Mindig is érdekelte a mozgóképalkotás, így a gimnázium után reklámfilmek készítésével kezdett foglalkozni. A film forgatókönyve már évek óta a fiókjában lapult, viszont azzal, hogy a téma 2022 őszére ennyire aktuálissá vált, nem volt kérdés számára, hogy le is kell forgatnia azt. Így készült el a 45 perces Kiégve saját költségvetésből, a Fórum Színházi Közösség színészeivel. A film jelenleg online megtekinthető itt.

Képek forrása: Profilm

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés