bezár
 

art&design

2023. 06. 13.
Andreas Fogarasi és Kiss Adrienn Mária duókiállítás a Torulában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
2023. június 24-n, szombaton 17.00 órakor rendezik meg Andreas Fogarasi és Kiss Adrienn Mária Letting Do című kiállításának megnyitóját a győri Torulában. A tárlat a művészeti munka és a kiszervezés fogalmait értelmezi újra, bemutatja, hogyan működik együtt az emberi alkotóerő és a mesterséges intelligencia (AI), új szemszögből vizsgálhatja meg a rész és az egész viszonyát, és azt, hogy milyen hatást gyakorol a képzőművészetre az önkifejezés árucikké válása.

A Letting Do című kiállítás olyan művekből válogat, amelyeket az alkotómunka során valamely külső ágenciára való ráhagyás, ráhagyatkozás jellemez. Ilyen kívülről érkező, kalkulált hatóerő lehet egy másik művész behívása egy adott munka megvalósításába, a tükröződés, mint tervezett rendezetlenség alkalmazása, vagy éppen a mesterséges intelligencia bevonása. A két meghívott kiállító, Andreas Fogarasi és Kiss Adrienn Mária munkái közelről nézve stilisztikailag eltérőek, ám alkotói munkamódszerükben közös metszéspontokat mutatnak fel. A kiállítás keretében a művészeti munkát a kiszervezés mellett egy másik meghatározó motívum, a termelés mentén veszik górcső alá. Mindkettő a 20. és 21. század változó munkafogalmának meghatározó, ugyanakkor eltérő logikát mutató kulcsszava - valamint mindkettő reflektál a Torula terének ipari léptékeire és az épület eredetileg üzemi funkciójára.

prae.hu

A kiállítást megnyitja Timár Katalin művészettörténész, a Ludwig Múzeum kurátora.

Kurátor: Salamon Júlia

A kiállítás 2023. június 25. és július 29. között tekinthető meg.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés