bezár
 

film

2023. 06. 11.
A blokád a legjobb játékfilm, Csoma Sándor a legjobb rendező
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A blokád a legjobb játékfilm, Csoma Sándor a legjobb rendező Tősér Ádám Blokád című alkotása kapta a legjobb játékfilmnek járó díjat a  Magyar Mozgókép Fesztiválon Veszprémben, a legjobb rendező a Magasságok és mélységek alkotója, Csoma Sándor lett.

A legjobb elsőfilm díját Szakonyi Noémi Veronika Hat hét című filmje kapta.

A legjobb tévéfilmnek járó díjat Vitézy László vehette át Az énekesnő című alkotásáért a veszprémi Petőfi Színházban tartott szombat esti gálán, amely a Magyar Mozgókép Fesztivál ünnepi záróeseménye volt.

prae.hu

Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter a díjátadó ünnepségen kiemelte: kitűntetettnek érzi magát Veszprém, hogy helyet adhatott a fesztiválnak.

Káel Csaba filmügyi biztos elmondta, a közelmúltban elkészült 200 film közül 100 alkotta a fesztivál programját. Koltai Lajos, operatőr, a zsűri elnöke azt hangsúlyozta, hogy jelöltnek lenni a filmszemlén legalább olyan nagy dolog, mint elnyerni a díjat.

A Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 - Európa Kulturális Fővárosa program által közösen szervezett Magyar Mozgókép Fesztivál június 7-10. között Veszprémben, Balatonfüreden és Balatonalmádiban zajlott.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Csáki László: Kék Pelikan
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés