bezár
 

zene

2009. 09. 14.
Elton John "apa" szeretne lenni
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szülői szerepre vágyik Sir Elton John, aki komolyan foglalkozik egy ukrán kisgyermek örökbefogadásának gondolatával.

prae.hu

A pop-rock egy legnagyobb világsztárja és partnere, David Furnish brit-kanadai filmproducer együtt tettek látogatást egy ukrajnai gyermekotthonban, ahol egy 14 hónapos kisfiú, Lev azonnal belopta magát a veterán zenész szívébe.

Lev egy olyan intézményben él, ahol HIV-fertőzött gyermekeket gondoznak, illetve olyanokat, akiknek szülei AIDS-ben szenvednek.
A 62 éves Sir Elton a News of the World - a legnagyobb vasárnapi brit bulvárlap - idézete szerint elmondta: partnerével mindig is fontolgatták egy kisgyermek örökbefogadását. Az énekes szerint az ötletet elsősorban David pártolta, ő maga azonban úgy gondolta: mivel ideje folyamatos turnézással, utazással telik, "nem lenne igazságos", ha ilyen életvitel mellett magukhoz vennének egy gyereket.

Az ukrajnai látogatás azonban megváltoztatta álláspontját. Sir Elton közölte: nagyon szeretné a kisfiút örökbe fogadni. - Még nem tudom, hogy fogjuk ezt csinálni, de Lev elrabolta a szívemet, és elrabolta David szívét is ... ma meggondoltam magam - mondta.

A brit lap szerint azonban nem biztos, hogy teljesülhet Elton John vágya, mivel az ukrán előírások alapján legfeljebb 45 év korkülönbség lehet az örökbefogadó szülők és a gyermek között.

Sir Elton, aki AIDS-betegeket pártoló jótékonysági szervezetének helyi aktivistáit látogatta meg Ukrajnában, mindenesetre adományozott egy zongorát annak az intézetnek, ahol Lev nevelkedik. A kisfiút édesanyja elhagyta, és soha nem látogatja, pedig a közelben él - mondta a kelet-ukrajnai gyermekotthon egyik munkatársa a brit lapnak.

Az énekes megvallotta: az örökbefogadással kapcsolatos eddigi álláspontjának megváltozásában komoly szerepe volt együttese billentyűsének minapi halála is. Guy Babylon 52 évesen halt meg szívroham következtében, és "két gyönyörű gyermeket" hagyott hátra.
Elton John 2005 decemberében kelt egybe jelenleg 46 éves partnerével, élve azzal a nem sokkal korábban megteremtett brit törvényi lehetőséggel, amelynek alapján a homoszexuális párok úgynevezett "polgári partneri viszonyra" léphetnek egymással. Ehhez hivatalos ceremónia keretében megkötött egyezségre van szükség, amely egyes elemeiben a házassági szerződéshez hasonló.

Az e szerződést megkötő azonos nemű párokat a törvény egymás hozzátartozóinak ismeri el.

Sir Elton és David Furnish ugyanabban a windsori polgári házasságkötő teremben szentesítette együttélését, ahol néhány hónappal korábban Károly brit trónörökös és ifjúkori kedvese, Kamilla cornwalli hercegnő esküdött örök hűséget egymásnak.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés