bezár
 

színház

2023. 06. 10.
Megvan a vörösmarty színház új évada
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Megvan a vörösmarty színház új évada A korábbi években megszokottnál kevesebb, összesen hét bemutatót tervez a székesfehérvári Vörösmarty Színház a 2023/24-es évadban.

A pénteki évadhirdető sajtótájékoztatón Szikora János igazgató elmondta, hogy ennek ellenére kilenc új darabot láthatnak a nézők, mivel megpróbálkoznak a színházi együttműködéssel, amelynek keretében más teátrumokkal összefognak és előadásokat utaztatnak: a Vörösmarty Színház a Pécsi Nemzeti Színházba és a József Attila Színházba visz darabokat, míg a befogadó teátrumok Székesfehérváron játszanak olyan előadásokat, amelyeket a fehérvári közönség még nem láthatott.

Szkéné színház

Így lesz látható a következő évadban Fehérváron a Furcsa pár női változata a József Attila Színház és a Teljesen idegenek című komédia a Pécsi Nemzeti Színház társulata jóvoltából - tette hozzá.

Szikora János jelezte, hogy a vidám és a drámai művek aránya a vidám darabok felé billen, ezért az évad első nagyszínpadi bemutatóján is egy vígjátékot láthatnak a nézők Csodálatos vagy, Júlia! címmel, Eszenyi Enikő főszereplésével, az igazgató saját rendezésében. Szintén Szikora János jegyzi a Kőszívű ember fiai című romantikus színművet.

A teátrum új rendezője, Czukor Balázs két darabot állít színpadra: a színház névadója által írt Csongor és Tünde című művet a Kozák András Stúdióban, míg a Ne most, drágám! című bohózatot a nagyszínpadon.

Bagó Bertalan rendezésében kerül színpadra A király beszéde című előadás a nagyszínpadon, valamint Euripidész Iphigeneia Auliszban című sorsjátéka a Kozák András Stúdióban.

Jövő tavasszal mutatják be a Woyzeck című musicalt a Pelikán Fészekben Horváth Csaba rendezésében.

A kép forrása: https://www.facebook.com/vorosmartyszinhaz

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Hodászi Ádám: Kikönnyítve című drámája az Apertúra Bázison
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban
A Corvina Kiadó Plautus: Hét komédia című kötetéről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés