bezár
 

irodalom

2023. 06. 08.
Új MMA kiadványok az Ünnepi Könyvhétre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új MMA kiadványok az Ünnepi Könyvhétre Tizenkét új könyvet, köztük a Kányádi Sándorral folytatott beszélgetéseket, Grendel Lajos elbeszéléseit, Horkay Hörcher Ferenc esszéit és William Shakespeare szonettjeinek új fordításait jelentette meg a 94. Ünnepi Könyvhétre az MMA Kiadó.

Richly Gábor, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) főtitkára a köteteket bemutató szerdai budapesti sajtótájékoztatón kiemelte: több mint öt éve művészeti értékeink bemutatására, értékmentő, értékteremtő céllal alapította meg az MMA saját kiadóját. E koncepció jegyében immár több mint 200 könyv jelent meg a kiadó gondozásában.

prae.hu

A könyvheti újdonságokat Pécsi Györgyi akadémikus, az MMA Kiadó ügyvezetője, valamint az MMA Kiadó munkatársai mutatták be. A könyvek között van Cs. Szabó László- és Szilágyi István-életműsorozatának új darabja, a Hámory Judit belsőépítész életművét bemutató kötet, Szekfü András Így filmeztünk sorozatának 4. darabja, Szunyoghy András Vadállatok anatómiai rajzai című munkája, Wehner Tibor szerkesztésében Kovács Péter festő, grafikus monografikus albuma, Romano Guardini írásainak gyűjteménye és a Lenzsér-Mezei Kata építész, ötvösművész munkáját bemutató Monstrancia című kötet. Shakespeare szonettjeit Fazekas Sándor új fordításában adták ki.

A 94. Ünnepi Könyvhéten a kiadó öt dedikálást szervez: Szunyoghy András, Szekfü András, Fazekas Sándor, Lenzsér-Mezei Kata, Horkay Hörcher Ferenc is várja az érdeklődőket.

A kép forrása: https://www.facebook.com/mmakiado.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés