bezár
 

építészet

2009. 09. 11.
Dunai városfejlesztési túra - építészetről a folyón
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Duna jobb kihasználhatóságáról, városszerkezetbe illesztéséről szervez hajókirándulással egybekötött előadássorozatot a szakma, majd a nagyközönség számára is a REevolutio Consulting Kft. dunai városfejlesztési túra néven szeptember 12-én és 19-én.

prae.hu

Kapuy Márta kommunikációs munkatárs az MTI-nek elmondta, hogy a REevolutio korábban is több esemény kapcsán foglalkozott a Dunával, illetve a folyó által felvetett városfejlesztési kérdésekkel, legutóbb a májusi Urbitális Majális keretében szerveztek két hajótúrát a nagyközönség számára.

A dunai városfejlesztési túra két állomása a Dunapest – Az Élményfolyam elnevezésű, október végéig tartó, számos konferenciát, workshopot, kiállítást és kulturális programot magában foglaló eseménysorozatba illeszkedik - tette hozzá.

Czigány Katalin kommunikációs igazgató elmondása szerint szeptember 12-én a szakma, majd szeptember 19-én a nagyközönség számára szerveznek dunai túrát, melyekre mindkét alkalommal olyan neves előadókat hívnak, akik a legaktuálisabb fővárosi fejlesztésekről adnak képet.

A szombati szakmai program során előadást tart Beleznay Éva, Budapest megbízott főépítésze, Z. Halmágyi Judit építész, a folyó városba illesztését szolgáló Duna-projekt kezdeményezője, valamint Alain Guilhot francia fényépítész.

A szakma számára is érdekes lehet találkozni a magyarok által még kevéssé használt, de külföldön igen divatos fényépítészet egyik legnevesebb képviselőjével - vélekedett Czigány Katalin. Mint hozzátette: elképzelhető, hogy Alain Guilhot egy munkáját a valóságban is rövidesen megcsodálhatják a főváros lakói, tudomása szerint ugyanis a fényépítész a kőbányai sörgyár egykori telephelyének újrahasznosítására létrehozott projektben is részt vesz.

A REevolutio kommunikációs igazgatója a szeptember 19-iki városfejlesztési túráról is szólt: mint elárulta, a nagyközönség számára szervezett hajóúton a résztvevők elhajóznak a privát fejlesztők projekthelyszínei és Budapest legfőbb városfejlesztési pólusai előtt. Az utazás során Hajnóczi Péter, a Közép-Magyarországi Területi Főépítészi Iroda területi főépítésze mellett Cselovszki Zoltán, az V. kerület, Sersliné Kócsi Margit, a IX. kerület, valamint Arató György, a XIII. kerület főépítésze számol be a helyszínekkel kapcsolatos fejlesztési elképzelésekről, tervekről.

A második túra a Batthyány térről indul délelőtt 10 órakor, az ingyenes programon való részvétel feltétele az előzetes regisztráció a vállalat honlapján (http://reevolutioconsulting.hu).

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Cserépváraljai templomfelújítás és Micélium tudásköz-pont nyerte az idei Média Építészeti Díját
építészet

Interjú Monika Karczmarczykkal

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés