bezár
 

színház

2023. 05. 11.
Újcirkusz a Trafóban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újcirkusz a Trafóban Pénteken és szombaton, két egymást követő estén látja vendégül a francia Baro d'evel társulat La című produkcióját a Trafó - Kortárs Művészetek Háza. Az előadásban a két alkotó mellett egy pajzsos varjú szerepel.

Fekete-fehér cirkusz egy párra és egy pajzsos-varjúra; a formabontó trió akrobatikát és éneket ötvöz egy olyan furcsa környezetben, ahol minden nyomot hagy maga után. A férfi, a nő és a madár ebben a folyamatosan változó térben próbálnak együtt maradni, ám ez csak egy abszolút egyensúlytalanságban lehetséges - olvasható a Trafó MTI-hez eljuttatott közleményében.

Szkéné színház

Mint kiemelik, az életben a legritkább esetben alakulnak a dolgok terv szerint. Sokszor van úgy, hogy mindenki egyszerre akar beszélni, ezért már nem is halljuk meg egymást. Az egy térben való együttélés, ha különbözőek vagyunk, nem is olyan egyszerű.

Burleszk és abszurd, a Baro d'evel a közös élet szédületéről mesél, egy olyan életről, amelyben mindig lehet improvizálni, újragondolni, és végső soron bármi történjék is, az élet úgyis megy tovább - áll az előadás ismertetőjében.

Mint írják, a La egy diptichon első része, egyfajta prológus, amely bevezeti nézőit a Baro d'evel szavak nélküli világába, egy lecsupaszított, nyers világba; ami látszólagos kietlensége ellenére maga az élet.

A Baro d'evel francia-katalán cirkuszi társulás 2000 óta tevékeny, bejárták a világot, az alapító és előadó Camille és Blai Mateu mellé a Trafó színpadán még Gus, a pajzsos varjú csatlakozik.

A Baro d'evel társulat 2001-ben született egy alkotói közösségből. Dramaturgiai munkamódszerük a különböző műfajok és témák egymásra halmozásában rejlik, általában állatokkal dolgoznak, a La esetében Gus-szal, a varjúval. Az egyes jeleneteket mozgással, zenével és a tér fogalmának újragondolásával alkotják meg. A produkciók dramaturgiai felépítése nem csupán a forgatókönyvön, hanem jól átgondolt improvizációkon is múlik - áll az előadás ismertetőjében.

A kép forrása: https://trafo.hu/en/programs/szinhaz_baro_devel_la

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bűn és bűnhődés az Örkény Színházban
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
Istentelen ifjúság a Radnóti Színházban

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés