bezár
 

színház

2009. 09. 10.
A Magyar Dráma Napja a Miskolci Nemzeti Színházban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Magyar Dráma Napján, szeptember 21-én a Miskolci Nemzeti Színház vendége lesz Spiró György, az egyik legjelentősebb magyar dráma- és prózaíró, aki munkásságáról, drámáiról beszél, és az előadás szereplőinek segítségével hozza közelebb az olvasóhoz és a leendő nézőhöz Prah című komédiáját.

Szkéné színház

A darabból Müller Júlia és Korognai Károly olvas fel részleteket, a Prah szerzőjét Jenei László író és kritikus kérdezi majd. Az előadás bemutatója november 27-én lesz a miskolci Játékszínben - mondta Árvai Judit, a miskolci teátrum kommunikációs és marketingvezetője szerdán az MTI-nek.

A Magyar Dráma Napja alkalmából az érdeklődők bekukkanthatnak Makszim Gorkij Éjjeli menedékhely című színművének próbájába is; az előadást Lévay Adina rendezi, a bemutató október 9-én lesz a Nagyszínházban.

Árvai Judit tájékoztatása szerint a programok ingyenesek, de kizárólag a Miskolci Nemzeti Színház jegyirodájában igényelhető belépőjegyek felmutatásával látogathatók.

A Magyar Írók Szövetségének kezdeményezésére 1984-től minden évben szeptember 21-én ünneplik a Magyar Dráma Napját, annak emlékére, hogy 1883-ban ezen napon volt Madách Imre Az ember tragédiája című drámai költeményének ősbemutatója a Nemzeti Színházban. A művet Paulay Ede állította színpadra.

A nap célja: felhívni a figyelmet a magyar drámairodalom értékeinek jobb megismertetésére, valamint ösztönözni az írókat újabb alkotások létrehozására.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

A Fővárosi Nagycirkusz szakmai délutánjáról
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés