bezár
 

film

2023. 05. 09.
Díjazott a Kojot négy lelke
Gauder Áron filmje nemzetközi fesztiválokon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Díjazott a Kojot négy lelke Amerikai és cseh fesztiválon is díjazták a Kojot négy lelke című animációs filmet: Gauder Áron legújabb alkotása az Arizonai Nemzetközi Filmfesztiválon a zsűri különdíját, az Anifilm fesztiválon pedig közönségdíjat nyert.

Mint kiemelték, az idén 31. alkalommal Tucsonban megrendezett Arizonai Nemzetközi Filmfesztiválon, amelyre évről évre több mint száz országból érkeznek alkotások, a Kojot négy lelke az animációs filmek nemzetközi versenyében a kreatív történetmesélésért érdemelte ki a szakmai zsűri különdíját. Ezzel párhuzamosan a floridai St. Petersburgben megrendezett Sunscreen fesztivál versenyprogramjában is bemutatkozott a Nyócker! alkotójának legújabb filmje, amelyet már több mint tízezren láttak a magyarországi mozikban.

prae.hu

A szakmabeliek mellett a közönség is díjazta az indián teremtéstörténet animációs mozifilm feldolgozását: a cseh Liberecben hétvégén véget ért nemzetközi fesztiválon a közönség szavazati alapján a Kojot négy lelke lett a legjobb film.

A közlemény szerint a fesztiválkörút folytatódik, hiszen az Annecy fesztivál szervezői nemrég hozták nyilvánosságra az animációk legnagyobb presztízsű nemzetközi szemléjének idei programját, amelynek fő versenyprogramjába a Kojot négy lelke is meghívást kapott. Az alkotás továbbá a Kecskeméti Animációs Film Fesztiválon (KAFF) az európai filmek programjában is versenyez júniusban.

A klímaválság kérdéseit feszegető indián történetben az olajvezetékek fektetése miatt kerül szembe egymással egy nagyvállalat és az őslakosok. Az otthonukért tüntető közösség felidézi az indiánok mágikus teremtéstörténetét, amely Kojot kalandjain keresztül hozza közel a mai nézőhöz az indián bölcsességet és megmutatja, hogy a múlt tapasztalataira hallgatva könnyebb a jövőt jó irányba állítani - olvasható a közleményben.

Mint írták, az indián kultúra gyerekkora óta inspirálja Gauder Áron rendezőt, aki a magyar indián-amerikai kultúrkör atyja, Cseh Tamás által fordított indián népmeséket szerette volna életre kelteni. Az ötletből született meg a Bereményi Gézával közösen írt forgatókönyv.

A Kojot négy lelke a Cinemon Entertainment gyártásában, az NFI támogatásával készült, producere Temple Réka. Az egészestés animációs filmben a szereplők magyar hangját többek között Bozsó Péter, Papp János, Pikali Gerda, Széles Tamás, valamint Scherer Péter, Kautzky Armand, Schneider Zoltán és Bolla Róbert adta.

További információ az alkotásról a www.kojotfilm.hu oldalon érhető el.

A kép forrása: www.kojotfilm.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Denis Villeneuve: Dűne – Második rész

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés