bezár
 

irodalom

2023. 04. 27.
32. Jókai-napok Balatonfüreden
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
Pénteken kezdődik a 32. Jókai napok irodalmi és gasztronómiai fesztivál Balatonfüreden, melyet idén a Petőfi-bicentenárium jegyében rendeznek - áll a szervezők MTI-hez szerdán eljuttatott közleményében.

A hétfőig tartó rendezvénysorozat egyebek mellett irodalmi esttel, képzőművészeti- és gyermekprogramokkal, valamint a hagyományos Jókai-bableves-főzőversennyel várja a látogatókat.

prae.hu

A pénteki megnyitóünnepség díszvendége Kiskőrös, valamint a kiskőrösi Petőfi Szülőház és Emlékmúzeum lesz. A rendezvényen mutatják be a Magyar Kultúra folyóirat Petőfi-számát és a fesztiválra minden évben tematikus tartalommal megjelenő Jókai-kiskönyvet Hansági Ágnes irodalomtörténész közreműködésével, amelynek témája Petőfi és Jókai barátsága lesz. A Kisfaludy Galériában az érdeklődők Zalán Tibor költő és Huzella Péter Kossuth-díjas zeneszerző és előadóművész közös irodalmi, zenés estjét láthatják este.

Szombaton rendezik a Jókai-bableves-főzőversenyt a Koloska-völgyben, a verseny ideje alatt gyerekprogramok, néptánc- és népzenei bemutatók szórakoztatják a látogatókat.

Vasárnap az Arácsi Tájházban májusfát állítanak a Balatonfüred Néptánc Együttes és a Koloska Néptánc Csoport közreműködésével. A megújult Jókai Mór Emlékházban Praznovszky Mihály irodalomtörténész tart emlékezősétát Petőfi vendégségben Jókainál címmel. A Vaszary Galériában a Bak Imre-kiállítás záróeseményeire kerül sor, kurátori tárlatvezetéssel és kerekasztal-beszélgetéssel Földényi F. László esztéta, Fehér Dávid és Rókai Enikő művészettörténészek közreműködésével. A Vaszary Alkotóműhelyben a kiállításhoz kapcsolódó családi alkotófoglalkozást tartanak. Hétfőn a város új kortárs kiállítóterében, a Modern Műtár - Szöllősi-Nagy-Nemes Gyűjteményben tárlatvezetés várja az érdeklődőket – áll a közleményben.

Kép forrása: hellobalaton.hu

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét
Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében

Más művészeti ágakról

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés