bezár
 

zene

2023. 04. 20.
Hárfás nap a budapesti Festetics Palotában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hárfás nap a budapesti Festetics Palotában A rendezvényen Vigh Andrea ad koncertet gyerekeknek és felnőtteknek. Fiatal tehetségek is bemutatkoznak a közönségnek - közölte az MTI.

A különleges hárfás nap a Festetics Palotában vasárnap délelőtt 11 órakor hárfabemutató koncerttel indul. A gyerekeknek tartott délelőtti hangversenyen Vigh Andrea hárfaművész játékos formában mesél a hangszer 5000 éves múltjáról.

prae.hu

Délután 4 órakor ifjú tehetségek mutatkoznak be: Bajcsay Zsófia és Szöllősy Vágó Panna hangversenyén Bach és Fauré művei mellett Rossini és Csajkovszkij témáinak feldolgozását is meghallgathatják az érdeklődők rondó és fantázia elnevezéssel.

Este 7 órakor kezdődik Vigh Andrea hangszerbemutató koncertje A hárfa aranykorai - a hangszer kultúrtörténetének legérdekesebb korszakai címmel. A felnőtteknek rendezett hangversenyen a hárfa történetével és a hangszer működésével ismerkedhetnek meg az érdeklődők.

A koncerten a hárfa irodalmának legérdekesebb és legszebb darabjai szólalnak meg a kezdetektől napjainkig, hallhatók O'Carolan, Purcell, Händel, Dussek, Donizetti, Hasselmans, Fauré, Debussy, Tournier és Smetana művei.

A délelőtti és a délutáni hangversenyre a belépés díjtalan, de regisztráció szükséges az mvmkoncertek@gmail.com e-mail-címen.

 

fotó:Vigh Andrea/ Fidelio(Felvégi Andrea)

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Élménybeszámoló a Decolonize Your Mind Society koncertjéről
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés