bezár
 

zene

2009. 09. 08.
Újra összeáll a Public Image Limited
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több mint másfél évtized után újra összeáll Johnny Rotten Sex Pistols utáni bandája, a Public Image Limited; a banda decemberben indul öt állomásos turnéra.

prae.hu

Rotten a legendás Sex Pistols feloszlása után egy évvel, 1978-ban alapította meg az együttest, amely 14 éven át ért el sikereket. Az újra felálló formációban azonban nem lesz jelen az összes régi bandatag, többek között nem tér vissza Jah Wobble és Keith Levene sem. Újra csatlakozik viszont Bruce Smith dobos és Lu Edmonds gitáros. A csapat új tagokkal is bővül.

A Public Image és a This Is Not a Love Song című számokkal nagy sikereket elért csapat december 15-én kezdi meg a turnét, amelynek első állomása Birminghamben lesz. Az együttes új weboldalt is indít, ez a www.pilofficial.com címen érhető el.

"Majd meglátjuk, mire leszünk jók. Van, ami nagyjából ugyanolyan lesz, más dolgok talán nem" - mondta az 53 éves Rotten a The Guardian című brit lapnak.

Rotten tavaly a Sex Pistolst is újra összehívta, a legendás punk együttes a Never Mind The Bollocks című album megjelenésének harmincadik évfordulója alkalmából állt össze pár fellépés erejéig.

A zenész a hetvenes évek brit punk forradalmának jelképes figurája volt, aki támadta a szigetország társadalmi berendezkedését, a monarchiát és az egész rendszert.
Az utóbbi években azonban "lejjebb adott" a rendszerellenességből: hírességeket felvonultató tévéműsorokban szerepelt, természetfilmekhez adta arcát és még reklámokban is látható volt. 53 évesen már a fiatalokkal szemben sem annyira megértő: "A mai fiataloknak nagy a szájuk és agresszívak" - mondta a lapnak Rotten.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés