bezár
 

zene

2023. 04. 18.
Meghalt Török Ádám
Tartalom értékelése (1 vélemény alapján):
A magyar progresszív rock, blues és dzsesszrock kiemelkedő alakja, Török Ádám énekes, fuvolista, dalszerző halálhírét kedden közölte családja.

A 75 éves korában elhunyt Máté Péter-díjas, Fonogram-életműdíjas előadóművészre interjúkkal és koncertműsorokkal emlékeznek a csatornák - közölte az MTI.

prae.hu

A Máté Péter-díjas, Fonogram-életműdíjas énekes, fuvolista, dalszerző januárban ünnepelte 75. születésnapját, május 8-án az Erkel Színházban adott volna születésnapi koncertet.

Április 18-án 21 óra 15 perctől az M2 Petőfi TV ismétlésben adja a Magas és Mély című műsorának Török Ádámról szóló epizódját, amelyben az énekes életének fordulópontjairól mesélt. A Jazz Akusztik: Török Ádám koncertet április 21-én 21 óra 15 perctől tűzi műsorára a csatorna. 

1965-ben, gimnáziumi évei alatt kezdett el zenélni, 1968-ban, a Dogs együttes énekese lett, majd ugyanebben az évben megalapította a progresszív rockot, blues-rockot és jazz-rockot játszó Mini együttest. 1974-ben Závodi János kilépett a zenekarból, és helyére Tátrai Tibor került a Syriusból. 1976-tól rendszeresen felléptek az Ifjúsági Parkban a P. Mobillal.1998. január 31-én jubileumi koncertet adott a Petőfi Csarnokban, ahol 30 éves zenei pályafutását és 50. születésnapját ünnepelte, majd még ugyan ebben az évben újra indult az addig szünetelő Mini együttes, ezúttal Török Ádám és a Mini néven.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Nils Frahm: Day
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés