bezár
 

színház

2023. 04. 17.
Lear király táncadaptációban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lear király táncadaptációban A Lear király táncadaptációját mutatja be premierként a Szegedi Kortárs Balett, Juronics Tamás koreográfiáját Szegeden április 28-tól, a fővárosban május 6-tól láthatja a közönség - közölte a társulat az MTI-vel.

George Bernard Shaw szerint soha, senki nem fog a Learnél jobb tragédiát írni. A rendező, koreográfus Juronics Tamás pedig úgy látja, Shakespeare művei abszolút kortalanok, sokkal inkább az emberi kapcsolatokról szólnak, mintsem az adott történelmi időszakról.
Az eseményeket mozgató lelki folyamatok bemutatását erősíti az is, hogy az udvari bolond helyett a király feleségének szelleme - Letizia Melchiorre - lesz a Csettényi Vencel alakította Lear ellenpontja. Gloster gróf szerepében Pataki Andrást, a társulat igazgatóját láthatja majd a közönség.
A Lear premierjét április 28-án tartják a Szegedi Nemzeti Színház Nagyszínházában. A fővárosi közönség először a Budapesti Táncfesztivál kiemelt előadásaként május 6-án láthatja a darabot a Nemzeti Táncszínházban.

Szkéné színház

 

fotó: Szegedi Nemzeti Színház

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Wagner kincse 2. – 1. alkalom, Márton László előadása A Nibelung-énekről

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés