bezár
 

film

2023. 04. 13.
Új filmek a Cannes versenyprogramjában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Új filmek a Cannes versenyprogramjában Wim Wenders, Nani Moretti, Ken Loach, Aki Kaurismäki, Wes Anderson és Koreeda Hirokazu legújabb filmje is meghívást kapott a 76. cannes-i filmfesztivál hivatalos versenyprogramjába - jelentette be csütörtökön Thierry Frémaux művészeti igazgató Párizsban.

A csaknem kétezer benevezett filmből 19 versenyezhet az Arany Pálmáért, de a válogatás a következő napokban újabb alkotásokkal bővülhet, akár Martin Scorsese új filmjével is. A Killers of the Flower Moon című filmet a producerek egyelőre versenyen kívül tervezik bemutatni a fesztiválon, de Thierry Frémaux azt szeretné, ha indulna a fődíjért.

prae.hu

"A kérést eljuttattuk (a Paramount és az Apple TV felé), az a lényeg, hogy választ kapjunk, még mielőtt a fesztivál elkezdődik" - mondta az igazgató a sajtótájékoztatón.

A fesztivált május 16. és 27. között rendezik meg, a nyitófilm a Johnny Depp főszereplésével készült Jeanne du Barry című francia romantikus történelmi produkció, amelyet versenyen kívül mutatnak be.

Fotó: www.festival-cannes.com

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
Csáki László: Kék Pelikan

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Platon Karataev: Napkötöző
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés